etc

London calling...

It called and I went...Hampstead Heath - panoramafoto van 6 in portretstand uit de losse hand genomen foto's. Heb wat contrasten verlegd en de uiteindelijke foto wat gedesatureerd.Bij Greenwich CollegeIn de voetgangerstunnel onder de Thames. Cameratas als statief en zelfontspanner gebruikt.
Onder een brug nabij Camden Market.
Comments

Communieshoot

Dit weekend had ik een leuke shoot waar ik wat foto's heb genomen voor op een communiekaartje. Het was een bewolkte dag (en berekoud) wat ideaal was voor buiten.
Chapeau voor Simon die toch dapper door heeft gevoetbald tot de juiste shot. Gelukkig waren de rest van de shots genomen in een warmere omgeving. Happy
De foto's zijn omgezet naar een warme variant van zwartwit en voorzien van een vignet in Aperture 2.0.1speedlite in doorshietparaplu van links en 1 speedlite met gobo van rechtsachter (ingesteld iets boven omgevingsbelichting)1 doorschietparaplu van rechtsboven, 1 speedlite gekaatst via plafond linksachter1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!

Comments

Less gear? More gear!

Ik ben nu zo'n twee jaar de blog van lichttipsgoeroe David Hobby (Strobist) aan het volgen. Reeds een eindje geleden heeft hij een DVDbox met lessen opgenomen en kon je deze bestellen in de US. Nu sinds kort deze ook te krijgen zijn bij 'The Flash centre' in Londen heb ik besloten om deze ook aan te kopen. Ik heb ze nu allen bekeken en het was een leuke aanvulling op de tips op de man zijn blog. Ik vind ook dat de man voor al zijn inzet niet beter verdient dan dat vele mensen hem financieel steunen.
Op de achterkant van de doos staat één van de man zijn leuzes 'Less gear, more brain, better light'. Doelend op dat met de juiste belichting je kwaliteit van je lens of body minder van belang zijn. Dat is deels waar, in de beginfases. Maar dan komt het materiaalmonstertje weer de kop opsteken Happy. Zo heb ik pas besloten om een nieuwe body en een lichtsterke telezoomlens te kopen. De keuze van de lens was direkt gemaakt, de 70-200 2.8 IS USM was de beste kandidaat. Maar op mijn 30D was het bereik niet optimaal. Zo heb ik besloten om bij mijn reportagewerk en portretwerk vanaf nu een Canon 5D fullframe te gebruiken.
De 12 megapixel zijn voor mij ruim voldoende en met de 70-200 kan ik nu eindelijk de beperkte DOF verkrijgen en mooie onscherpte in de achtergronden van portretten die ik altijd al wou.
De batterygrip biedt een betere grip op het toestel om het gewicht van de lens te ondersteunen, de tweede sluiterknop onderaan is ook een zegen wanneer je het toestel in portretstand houdt.
Hoop dat het materiaalmonstertje mij nu weer wat gerust laat...

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.