etc

Web Gallery test?Aperture 2 die ik sinds dit weekend heb geïnstalleerd lost zijn verwachtingen meer dan in. Rawprocessen gebeurt snel en zonder dat je beelden moet openen en sluiten, bladeren door honderden beelden en realtime bewerken. Metadata toevoegen gaat ook snel. De foto's van Nieuw-Zeeland heb ik in een .Mac web gallery geëxporteerd, de foto's worden op een mooie interactieve manier voorgesteld op een webpagina. De bezoeker kan de layout kiezen, het achtergrondskleur, de grootte, ... Nu heb ik wel gemerkt dat de systeemvereisten nogal hoog zijn en vooral dan welke browser je gebruikt. Aangezien dit een eerste keer is dat ik dit gebruik zou ik graag weten wanneer er mensen deze gallery niet kunnen bekijken. De bedoeling is uiteindelijk dat ik dit soort webgallery zou gebruiken voor klanten, maar dan had ik graag dat zoveel mogelijk klanten deze kunnen zien toch.
Als er iemand is bij wie de gallery niet werkt, wil dan zo vriendelijk zijn om even te vermelden op welk type pc en browser u werkt. Alvast bedankt.
Hoop dat de foto's bevallen... (Klikken op de foto hierboven)
Comments

Aperture 2De reis zit erop, morgen weer jobben Sad. Genoeg daarover (don't wanna go depri). Toen ik in Singapore een macmagazine kocht zag ik dat ze hun beeldverwerkingsprogramma Aperture serieus verbeterd hebben in een tweede versie. Ik heb tot nu toe nog geen deftige manier gevonden om mijn beelden van metadata te voorzien en te beheren. Alles zit nu in mappen met de naam van de gebeurtenis terzake. Ik ben nu een beetje op het punt gekomen dat er een nood ontstaat om mijn beelden te ordenen en vooral om er sneller dan met Bridge doorheen te kunnen browsen. Adobe had snel na de release van Aperture met de release van Lightroom de lat wat hoger gelegd, naar men mij vertelde. Blijkt dat met 100 nieuwe features en een enorme snelheidswinst de tweede versie van Aperture, Lightroom weer achter zich laat. Tijd om die stap te maken dus. Daarnet even de boel geïnstalleerd en alle foto's van de reis bekeken, alvast valt de ongelofelijke snelheid op bij het doorscrollen van ettelijk giga's aan foto's. Verder ben ik zeer benieuwd naar de snelle manier om fotoalbums te verwerken, vooral ook hiervoor heb ik dit gekocht. Klanten kunnen in persoonlijke met paswoord beshermde webgallerijen foto's kiezen. Albums kunnen worden samengesteld en worden gebonden geleverd bij de site van Apple. Maar wat hoor ik daar? Toeters en bellen, sorry maar deze lokroep klinkt te verlokkelijk om aan te weerstaan, tijd om weer met het nieuwe speeltje aan de slag te gaan.
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.