etc

Kidsshoot met paard

Laatst mocht ik enkele foto's nemen voor een communicant die verzot was op paarden. Bleek dat het paard niet zo verzot was op dat grote zwarte ding dat uit zijn stal werd gedragen (softbox Happy ) . Al snel hebben we besloten om de shoot met het aanwezige licht te klaren, daar was het paard zichtbaar tevreden mee want die kon het wel goed vinden met de kinderen.
Daarna heb ik toch even de strobist in mij losgelaten met een paar portretten op de tuinbank. Daar was de lichtopstelling een softbox linksvoor en een gesnoote speedlite rechtsachter.

Een paar plaatjes.


Comments

Zomers trouwfeest in Italo-Grieks-Belgische sfeer!

Laatst nam ik de trouwfoto's van Vass en Julie. De goden waren met ons die dag, het werd een zonovergoten aprildag met een Italiaans sfeertje.
De Vespaclub van Roeselare maakte zijn opwachting aan het stadhuis om het verse koppel te begeleiden naar hun receptie.
Ondergetekende was enkele uurtjes aktief als fotograaf in reportagestijl waarbij ik zoveel mogelijk het 'fly on the wall' principe heb gehanteerd. Few directions just observations.

Nogmaals gefeliciteerd Vass en Julie!


Enkele sfeerbeeldjes


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Een zonnig weertje is ook niet alles...

De laatste tijd heb ik al een paar keer voorgehad op een shoot dat de zon mij parten speelde. Zelfs 2 keer dat ze in vol ornaat begon te schijnen van het moment dat ik nog geen minuut aan het fotograferen was. Direkt levert dit enkele problemen. Aangezien ik met speedlites werk op locatie wordt mijn maximale flitssynchrosnelheid beperkt tot 1/200 ste seconde. Ik kan ook de FPflitsmodus aanleggen maar dat vreet batterijen en de sterkte van de flits gaat er fel op achteruit. Verder beperkt de zon ook de mogelijkheid om mijn diafragma open te zetten wat de mooie onscherpe achtergronden oplevert. Ook is de gefotografeerde persoon dikwijls gehinderd door de felle zon. Het is niet altijd mogelijk om de schaduw op te zoeken of te wachten tot die zon even weg is natuurlijk. Daarom behelp ik mij soms met een Lastolite collapsible background die ik laat ophouden boven het model om een soort zonnetent te maken.
Bij de volgende foto liet ik de Lastolite rusten bovenop het tuinhuisje, eronder heb ik dan een lastolite EZbox op gesteld linksvoor en een doorschietparaplu linksachter, beiden met speedlites. De eerste foto is overduidelijk met de vervelende zon, de tweede met Lastolite die effe diende als zonnetent.
Ik denk erover om mij de nieuwe pocketwizards aan te schaffen zodat ik mijn max. syncrosnelheid kan opkrikken naar 1/500 ste seconde. Wat de zaken nog wat kan vergemakkelijken.
Heeft er iemand ervaring met een sunswatter en wat zijn eventueel de bevindingen daarover? (Vooral is die makkelijk opbergbaar?)
Comments

Leiloo is growing...

Laatst was ik nog bij mijn petekindje op bezoek, ze was naarstig in de weer met haar nieuwe tuingereedschap. Kon het niet laten om wat plaatjes te schieten.
Geen speedlites, gewoon avondlicht op een licht overtrokken zomeravond met de vlam in de BBQ voor de eerste keer dit jaar.


Comments

Kidsshoot op een zonnig dagje

Dit weekend heb ik een shoot gehad met kids in de tuin. Nog maar pas waren we begonnen en de zon begon haar van haar beste kant te laten zien. Niet ideaal voor mij maar daar zijn mouwen aan te passen Happy.
Bij de volgende foto was ik blij dat ik mijn Lastolite opvouwbare achtergrond meehad. Ik liet 2 mensen deze ophouden boven de kindjes zodat deze niet in de blakende zon hoefden te zitten, het licht was anders zo fel dat ze hun ogen niet konden openhouden. Daarbij heb ik links en rechts 2 speedlites in een doorschietparaplu en een softbox gebruikt om de kinderen weer op te lichten in deze schaduwzone.


Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechts
Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechtsLastolite background als schaduw, EZbox rechts, doorschietparaplu links
On camera fillflash en reflectiescherm camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.