etc

Anaïs

Gisterenmorgen had ik de eer om de foto van de eerstgeboren dochter van collega Steven te mogen vastleggen. Het meisje luistert naar de mooie naam Anaïs.
Proficiat aan de gelukkige ouders, Melanie en Steven.

De foto werd genomen met behulp van twee speedlites (één in een witte paraplu en één met een speedsnoot), een wit doek als reflector en een zwart doek als achtergrond.

Comments

Meest gefotografeerde personage in ons landje?

Zou het kunnen dat Manneken Pis het meest gefotografeerde personage is? Ik had anders wel die indruk. Let op de verbeten blikken bij het vastleggen van een manneken dat heus niet zal weglopen Winking.


Comments

2 speedlites, 7 euro en 2 uur naaien...

Sedert ik beetje bezeten ben met het strobistvirus, kan ik mij moeilijk neerleggen bij de hoge prijzen van bepaalde flitsaccessoires. Zo had ik de Ezybox van Lastolite op het oog om op feestjes closeups mee te verbeteren. Wegens zijn hoge prijs ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Bij de site van Emarc vond ik wat ik zocht. Hij is erin geslaagd om met een 'bugcover' een minisoftboxje te maken. Laatst zag ik zo'n ding liggen in de blokker voor 2 euro, dat kon ik niet laten liggen voor die prijs. Voor de stof van de softbox had ik een ander probleem, vanbinnen blinkend en vanbuiten donker, moeilijk te vinden. Tot ik bij Intersport een Donnay regenjas zag liggen voor 5 euro die in de XXL maat wel mogelijkheden biedt. De diffuse witte voorkant had ik al liggen van toen ik een donsdekenhoes meekreeg rond mijn nieuwe donsdeken.
Na een uurtje of twee knippen, naaien en puzzelen kwam het er nog aardig uit dat ding.
Nou nog even testen dus...
De bedoeling is dat ik dit zou gebruiken met een 580 speedlite los in de hand in combinatie met een andere speedlite op mijn toestel.
Let vooral op de vorming van de schaduwen en hoe ze vallen op het testkopje.

De speedlite gaat door een gat in de achterkant van de softbox.Het licht wordt veel diffuser door het softboxeffect.De opname enkel met beschikbaar licht van een opgestelde groene lamp links (en nog wat omgevingslicht dat door gesloten blinden heen piept) .Het typische platgeflitste effect dat je krijgt als je één speedlite bovenop je toestel plaatst. Let op de slagschaduw op de muur.Bij de laatste opname houd ik de softbox hoog met de linkerarm. Op de speedlite op mijn toestel zit een Stofen diffuser gemonteerd. De speedlite op het toestel fungeert als master en stuurt via ETTL de tweede speedlite in de softbox aan. De verhouding van de onderlinge sterkte van de flitsen is zo ingesteld dat de flits op de camera slechts 1/8ste van de kracht heeft van deze in de softbox. Verder heb ik de flitsbelichtingscompensatie een beetje naar beneden gedraaid. Zo vermindert de algehele sterkte van de flitsen nog een beetje.
Met een extra 7 euro kan je toch je je speedlite behoorlijk wat beter laten flitsen. En de bugcoversoftbox is in 10 seconden opgeklapt zodat ie makkelijk in je fototas kan.


Comments

Moo cards

Ik heb al een paar keer een ontwerp gemaakt voor een visitekaartje voor mezelf. En binnen de kortste keren was ik het een beetje beu gezien. Eigenlijk had ik liefst van allemaal verschillende visitekaartjes maar dat zou nogal duur kunnen uitpakken. Nu was ik in Photo Pro Magazine aan het bladeren laatst waar mijn oog op een klein artikeltje viel over Moo.com. Dit is een printhouse in Londen dat zich specialiseert in klein drukwerk zoals visitekaartjes en stickers. Hun concept is precies wat ik zocht, je krijgt een doosje met 50 verschillende visitekaartjes netjes gepresenteerd in een doosje. Je kan tot 50 foto's uploaden naar hun site of je kan je bestaande Flickrfoto's gebruiken zodat je niks meer hoeft te uploaden. Binnen de 48 uur is je order verwerkt en wordt dit verstuurd. Voor de prijs van 11 pond hoef je het ook al niet te laten. Een mini portable portfolio doosje dat je altijd bij hebt en de mensen kunnen een visitekaartje kiezen dat ze zelf het leukste vinden... clever!

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.