etc

You gotta luv a cup of Joe (McNally)Sedert een jaar of zo lees ik geregeld een blog van de fotograaf David Hobby (Strobist). Deze man heeft met zijn open ongedwongen (grappige) manier van schrijven over 'location lighting' (flitsen en lichttips op locatie) een zeer succesvol blog met een immer groeiende community gestart. Iets wat al snel droge koek zou kunnen zijn laat hij er bij fotografen aller slag en landen vlotjes ingaan. Ik kan je niet vertellen hoeveel ik alleen al door deze man heb bijgeleerd. Door Strobist leerde ik ook het werk van Joe McNally kennen, hij was jaren vaste fotograaf voor Life en heeft vele malen in National Geographic verschenen en nog zovele andere magazines. Hij heeft pas een blog opgestart en deelt met David Hobby dezelfde ethiek. Deel je kennis en gegarandeerd krijg je er in de loop van de tijd een groepsdynamiek onder mensen die kennis delen tot deze vele malen je eigen kennis overstijgt. Dit is voor mij één van de leutigste dingen aan blogs doorzoeken, je ontdekt iets en je bent er snel bij. Zo was ik er als de kippen bij toen Joe op zijn blog medeelde dat hij een boek had samengesteld over zijn werk waarin hij het gewone het 'koffietafelboek' wou overstijgen, door het te doorspekken met weetjes en tips van een doorwinterde fotograaf. Ik lees het spaarzaam uit want dit is echt een boek dat ik wil laten inwerken op mij (het is een inspirerend boek en ik denk dat ik mag zeggen dat het enig is in zijn soort). Het is blijkbaar ook een hit want al in de algemene top tien binnengeslopen op Amazon. Wil je nog eentje bestellen van de tweede druk dan is het het moment om hieronder te klikken.


The Moment It Clicks - Joe McNally

Blog van Joe McNally.
Comments

Jeugdsentiment

Was gisteren op stap in de buurt van de rode berg in Heuvelland. Ik herinner mij vele zondagse bezoekjes met waterlolly's en frisco's. Plots kwamen we voorbij een verlaten zwembad waar ik als kind dus ook nog heb gezwommen. Nou dat is daar dus ook te prooi gevallen aan de tand des tijd en vandalisme. Ongeloofelijk hoe iets zo kan verkommeren zonder dat er nog iemand naar omkijkt. De locatie is nochtans niet mis, veel natuur in de buurt. Het deed mij een beetje denken aan Dadipark waar ik ook al een paar keer gaan neuzen ben. Normaal zouden daar in april de renovatiewerken beginnen. Een paar extra beelden van het zwembad vind je hier.


Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.