etc

Tina, Marc, Jef, Juul en Jerom in 'remarried with children'

Gisteren mocht ik de trouwplechtigheid en huwelijksfuif van Tina en Marc vastleggen. Ik laat jullie alvast meegenieten van de spontane beelden die ik op deze dag kon nemen.
Ik wens jullie via deze weg nogmaals mijn warmste felicitaties toe.
True love conquers all...


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Welkom op www.kristofpattyn.be

Ik heb de site wat aangepakt en opgefrist. De nieuwe versie van Rapidweaver4.0 is hier een grote hulp bij geweest. Verder leek het me ook het geschikte moment om eindelijk eens een eigen domeinnaam aan te vragen bij een registrar. Bij bnamed.be was deze binnen het kwartier geaktiveerd.
De grootste verbetering is dat de foto’s vanaf nu te bekijken zijn via lightboxen, waardoor de beelden groter te bekijken zijn.
Ik hoop dat de site op deze manier weer iets gebruiksvriendelijker geworden is.

So bye bye old site Happy

Comments

Seventies stijl geboortekaartje voor Oona

Voor de geboorte van de dochter van een bevriend koppel maakte ik de volgende geboortekaart. De stijl mocht een beetje 'jaren zeventig' zijn. Blij dat jullie tevreden zijn met julie kado en nogmaals een dikke proficiat Happy

Comments

Mac met meerdere roofkatten aan boord Happy

Ik heb een bezoekje gehad van Mr. Murphy Happy.
Mijn Macbookpro gaf bij opstarten een 'black' screen.

Bij verder onderzoek bleek dat het een probleem was dat erkend was door Apple en dat dit kostenloos zou worden hersteld.
Ik ben de mac enkele weken kwijt geweest terwijl ze er het moederbord en de grafische kaart van hebben vervangen.Om toch bepaalde dingen verder te kunnen doen heb ik met CarbonCopyCloner een schijfkopie gemaakt van de gehele laptop. Met een kapotte display is dit natuurlijk niet makkelijk werken.
Hier komt een tweede mac bij kijken bvb. een Imac. Wanneer je 2 macs aan elkaar koppelt met een firewirekabel dan kan je de ene opstarten als mac waarvan je werkt (in mijn geval de Imac) en de tweede start je op in Targetmode.
Zo startte ik mijn laptop op met de T ingedrukt. Nu komt de laptopharddisk beschikbaar als een volume op de imac. Met CarbonCopyCloner maak je nu een reservekopie die bootable is op bvb. een Lacie Firewire Rugged Harddisk. Let wel dat het een Firewiremodel is (deze kan je gebruiken om vanaf te booten). Nu heb je eigenlijk geheel je systeem gebackupped naar een miniharddisk die je voor 100 euro heel wat gemoedsrust kan brengen Happy.
Terwijl de Macbookpro in herstelling was kon ik zo toch mijn laptop verder gebruiken op de Imac door deze op te starten met de 'Optie'toets ingedrukt. Dan krijg je de mogelijkheid om op te starten vanaf de interne HD of de externe HD. Zelfs vanaf de externe Lacie draaide dit behoorlijk soepel.
Nu ik recent de Macbookpro terugkreeg uit herstelling leek me met de gemaakte systeembackup de tijd rijp om de switch te maken van Tiger naar Snow Leopard. De installatie duurde ongeveer 45 minuten.
Sindsdien merk ik een ware versoepeling in het gebruik, alles draait sneller onder het 64-bits besturingssysteem. Vooral surfen met de nieuwe Safari, opstarten en vooral afsluiten van de Mac gaan enorm snel.
Indien er toch onheil is bij een applicatie dan koppel ik de Rugged Lacie aan en start her op in Tiger en werk zo met mijn oude systeem.
Nu ik toch bezig ben met upgrades hier en daar komt de Aperture 3 upgrade als geroepen. Deze is voor 100 euro beschikbaar als upgrade met 200 nieuwe functies en 64-bitcompatibiliteit. Ben eens benieuwd naar de snelheid in combinatie met de nieuwe snowleopard!

Oh en de commentsectie onder iedere blogpost is upgedated zodat reacties nu rechtstreeks leesbaar zijn in de blog ipv in een popupvenster van Haloscan.
Is nog zo makkelijk dacht ik zo Happy
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.