etc

Here's looking at you kid...

Iedereen die ooit de film Casablanca zag zal deze zin herkennen (of ie nu correct Engels is of niet). Dat schoot door mijn hoofd wanneer ik 'baby Ruben' deze morgen mocht fotograferen.
Pasgeboren baby's hebben nog weinig 'camera awareness' maar bij Ruben zou ik bijna zweren dat ie van meer wist. Nog maar na de tweede foto of zo keek ie even ostentatief in de lens.
Wat wel even leuk meegenomen is voor een '1 dagige' Happy.
Nog mijn felicitaties Valerie en Gunther.

Nog 2 fotookes van de shoot.
Comments

Site getuned

Er zijn een paar kleine aanpassingen gebeurd aan de site. Ik vond dat de slideshow op de homepage te klein uitviel en heb daar de grootte aangepast. Verder heb ik 2 galerijen terug toegevoegd met foto's van plekjes dichtbij en plekjes verweg (reizen). Het aantal foto's van de reizen is verminderd, maar de grootte van de foto's is aangepast voor meer kijkplezier Happy. Met dank aan Serge om mij op het idee te brengen.

Hierbij nog een beeld van deze zomer dat ik in zwart wit heb verwerkt met Aperture 2, beetje dodging en burning hier en daar om wat contrasten te verleggen in het beeld, een grotere versie vind u in de 'Plekjes ver weg' galerij

Comments

Honl Photo strobist accessoires

Ik was al een tijdje op zoek naar een verdeler van de producten van David Honl tot ik zag dat ze bij Konijnenberg te koop waren.
Op Strobist leerde ik hoe ik bepaalde dingen voor geen geld in elkaar kon knutselen. Zo had ik ooit een grid gemaakt van zwarte rietjes maar echt stevig kon het ding niet worden genoemd (ik vind de rietjes nog af en toe her en der).
Een snoot had ik ook reeds gemaakt van een 'Pringles'doos (maar deze kon niet makkelijk worden weggestoken). Gels werden met velcro op de speedlites aangebracht, maar rondom de flitskoppen zat er een laagje velcro wat het dan moeilijk maakte om bvb. een omnibounce aan te brengen.
Met de accessoires van Honl is dat allemaal opgelost. De speedstrap is een verwijderbare velcroband die past op zowat alle speedlites. Op de speedstrap passen speedsnoots in 2 maten om gericht licht te geven. Nog gerichter licht krijg je door er een speedgrid op te steken. Ook flags kan je gebruiken om flares tegen te gaan. Tegelijk heb ik ook wat Rosco gels bijbesteld. De CTO (gloeilampcorrectie) had ik al en CTB (blauw) ook.
Maar nu heb ik nog red, primary blue, moss green, en window green in verschillende stops (correctie van TL-lampen).

Gisteren heb ik al een paar portretjes gemaakt met de nieuwe speeltjes.
Het eerste is een portret van mijn vader (welke job zou hij tot voor kort hebben uitgeoefend Happy )
Ik heb hem belicht met één enkele speedlite met een 8 inch speedsnoot, de speedlite is op de laagste 1/128ste stand ingesteld en de 70 200 lens had diafragma 3,2.
Ziet er direct wat dramatischer uit.
Het volgende zelfportret is wat ingewikkelder (had ooit eens gezien op workshop van strobist). Als hoofdlicht één speedlite met een opwarmende CTO-gel door een 60x60 EZbox softbox, deze staat lichtjes naar beneden gericht zodat er nog wat licht in een reflector wordt weerkaatst die ik onder vasthoudt. Het haarlichtje is een andere speedlite door een speedgrid van van achter (flareproblemen zijn veel minder voorkomend dan met een snoot doordat het licht nog veel gerichter valt). De achtergrond is een derde speedlite met een snoot en een primaryblue gel die ik doorheen 2 hoegaardenglazen gevuld met water laat afgaan. Dit zorgt voor wat textuur in de achtergrond.Check de site van David Honl om zijn producten te bekijken.
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.