etc

Apple fotoboekservice geeft gemengde gevoelens

Het is niet van mijn gewoonte om kritiek te geven op Apple, maar ik ga hierop eens een uitzondering maken.
Eergisteren is mijn eerste fotoboek gearriveerd die ik samenstelde met Aperture van Apple. Eens het boek samengesteld kan je de files zelf afdrukken of ze uploaden naar Apple. Daarna worden deze digitaal gedrukt en ingebonden met een hardgebonden kaft. Daaromheen komt nog een stofwikkel met bedrukking.
Mijn eerste album was er ene van mijn eigen reis en ik was zeer benieuwd naar de resultaten. Mijn eerste indrukken waren goed bij arriveren van het pakket. Verzorgd gepresenteerd in een doos met Applelogo. De doos geopend en oei. De kwaliteit van de gedrukte stofwikkel is ondermaats. Snel beginnen bladeren doorheen het boek en oef er is beterschap. Tot op pagina 13, daar is gewoon een druppelvormige vlek van 6 cm waar geen toner aanhangt, je kan hem er gewoon afvegen. Verder valt op dat vooral in de blauwe hemel een verticale streepvorming zichtbaar is. Dit is niet de kwaliteit die ik verwacht had.
Ik heb mijn beklag gedaan via de klantendienst van Apple en binnen de 24 uur had ik een automatische mail terug waar men mij verzekerde dat men binnen de 24 uur mijn probleem zou bekijken. Inderdaad kreeg ik een mail terug waarin men vriendelijk bedankte voor het gebruik van de service, men had mijn beelden bekeken en men was van oordeel dat men niet de kwaliteit kon leveren die ik gewoon was op fotopapier. Ze zouden mijn geld terugstorten en ik mocht het boek houden.
Na wat zoeken op het net bleek dat meerdere mensen vooral bij blauwe effen partijen dezelfde streepvorming ervaren. Deze werden ook met dezelfde mail bedankt voor hun bestelling en hun centen werden mooi terug gestort.
Wel jammer dat hun afwerking niet beter is, oh well niks boven fotopapier of inktjet zekers?


Comments

Explore

De laatste tijd ben ik wat weinig bezig geweest met vrijetijdsfotografie. Nu het weer wat kalmer wordt hoop ik weer af en toe wat te kunnen experimenteren.
Ik heb alvast een zelfportretje genomen in combinatie met een nieuw zaklampje van Ledlenser waar je makkelijk lichtsporen mee kunt tekenen in combinatie met lange sluitertijden.
Benedenstaand portret is genomen dmv een 'clamshellbelichting'. Denk aan een oester die openstaat als het ware, aan de voorkant boven en onder een lichtbron. Boven de camera naar beneden gericht een witte paraplu met ingezoomde speedlight. Daaronder een andere speedlight die weerkaatst in een zilveren reflector. Achter mijn rug een derde speedlight die nog net een klein randje geeft op mijn schouders (die achteraf gezien wel wat feller mocht).
Daarna met dezelfde opstelling maar zonder flits een lichtkader met lange sluitertijd getekend en deze twee samen 'geshopped' met onderstaand resultaat.
Leuk om zo nog eens op Explore van flickr te komen!
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.