etc

Aperture 3 slideshow met Cubaans sfeertje!

De upgrade van Aperture 2 naar 3 is lang genoeg uitgesteld wegens geruchten van problemen met het omrekenen van de library. Maar met de nieuwe 5D mark 2 sRaw 1 en 2 bestandsformaten die alleen herkend worden door Aperture 3, kon ik niet meer nalaten om mij aan de upgrade te wagen.
Na een 6-tal uur is heel mijn beeldcatalogus omgerekend en kan ik nu de beelden veel sneller bewerken als tevoren met de 64-bitmodus van de nieuwe software. Buiten de snelheidswinst en zo’n 200 nieuwe functies lijkt de mogelijkheid om slideshows te maken met muziek een leuke toevoeging. Verleden weekend heb ik foto’s genomen op een trouwfuif met Cubaanse sfeer van Johan & Ine. De beelden zijn vooral genomen met de nieuwe 5D mark 2 en een 35 mm 1.4 lens. Daar waar ik kon heb ik nog wat bijgeflitst met een tweetal speedlites. De Schaduw heeft zijn naam niet gestolen wanneer je kijkt naar de lichtomstandigheden ter plaatse. Happy

Een korte impressie in het quicktime videoformaat (Na van enkele mensen te hebben vernomen dat dit nogal traag laadt heb ik de film eens naar Vimeo geuploaded, zo kijkt het wat sneller. Tot nog toe is de snelheid en flexibilteit van de Flickr slideshows toch superieur vind ik. Je kan altijd ‚on the fly’ beeldvolgordes veranderen of beelden toevoegen bvb. Het voordeel van de Aperture slideshow schuilt meer in de mogelijkheid om een DVD te branden en minder in het gebruiken op webpagina’s. Bemerk ook dat de kwaliteit van de Flickrbeelden superieur is tov video)

Music courtesy of The Buena Vista Social Club.

Vimeo presentatie van Quicktimevideo

Cuban party from Kristof Pattyn on Vimeo.
Flickr presentatie.


Comments

Roadtrip door Zweden en een beetje Denemarken

Ik ben een tijdje met de auto op pad geweest doorheen Denemarken maar vooral Zweden. Onderweg heb ik enkele steden bezocht zoals Mälmo, Trollhättan, Mariestad, Örebro, Stockholm, Kalmar en Kopenhagen. Ik ben ook gaan wandelen in de buurt van het Vättern en Vänern meer waar het Tiveden National Park ligt. Aangezien ik de foto’s al op Flickr heb geplaatst, plaats ik nu eens een link naar de slideshow op Flickr. Veel kijkplezier!

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.