etc

Website design Coiffure Artistique

Een tijdje terug deed ik de restyling van Coiffure Artistique te Rumbeke. Vandaag stel ik de nieuwe website van hun salon te Rumbeke voor.

www.coiffureartistique.be

Comments

Kidsshoot op thuislocatie met de Lastolite Ezyboxes

Laatst had ik nog een leuke shoot met twee kinderen in hun vertrouwde thuisomgeving. Thuis zijn kinderen meestal meer op hun gemak dan in één of andere studio. En als de fotograaf dan ook zijn eigen speeltjes zoals de belichting meebrengt, dan valt zo’n fotoshoot dan plots wel weer mee. Om op locatie te werken heb ik een assortiment van flitsparaplu’s, maar wanneer ik met jonge kinderen werk dan gebruik ik liever de softboxen van Lastolite. De hoofdreden daarvoor is dat deze geen scherpe uitstekende elementen bevatten en wanneer deze per ongeluk zouden omvallen, er zo goed als geen kans is dat er zich iemand pijn zou doen! Voor de volgende beelden gebruikte ik 2 Ezyboxen van Lastolite. Een Ezybox van 54 cm als kicker en een Ezybox 76 cm als hoofdlicht.
Ondanks de grote vensterpartijen zorgen deze softboxen voor een flexibelere manier van werken en zijn ze een goeie aanvulling op het reeds aanwezige natuurlijke licht.

Enkele resultatenComments

Canon 100 mm 2.8 macro testshot

Ik heb me na al die jaren behelpen met de macrofunctie van mijn point and shoots dan toch beslist om te investeren in een deftige macrolens.
De 100 mm 2.8 met beeldstabilisator van Canon zal zeker een mooie aanvulling zijn op mijn kit en zal niet misstaan bij een volgend closupshot van bvb. een paar trouwringen.

Ik heb mij eens gewaagd aan een foto buiten mijn safetyzone... voedsel Happy.

Ik ben altijd al een koffieleute geweest, dus daarmee koffiebonen dan maar!

Het volgend shot is uit de vrije hand genomen en volledig belicht met speedlites.
1 speedlite door een A4 blad wit papier linksvoor, 1 speedlite van rechtsachter met een snoot erop. Beide speedlites waren uitgerust met CTO gel om een warme sfeer te creëren.
Het triggeren van de speedlites gaat nu al een eindje met Pocket Wizards Flex TT5 en Mini TT1. Dit systeem zorgt voor een draadloze transmissie van het TTL-signaal. Met de AC3 zonecontroller op het toestel kan ik nu snel de ratio’s van de verschillende belichtingszones vanop de camera wijzigen zonder aan de slaveflitsen te hoeven prutsen. Vroeger deed ik dit met een extra 580 op het toestel maar dit zorgde voor extra gewicht wat je wel kan missen op een shoot.

As Agent Dale Cooper said: ‚Damn good coffee’!


.
Comments

Nog enkele fotoshoots voor de communies

Ik wou nog even volgende beelden van de communieshoots van Anke en Lennert met jullie delen.
Twee totaal verschillende thema’s maar iedere keer representatief voor de interesses en background van de kids.
Gefeliciteerd met jullie communie kids!Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.