etc

G5 sneuvelt na 5 jaar...

Zo'n 5 jaar geleden heb ik de fotografiekriebel te pakken gekregen. Ik herinner mij dat ik na veel geweifel een powershot G5 van Canon heb gekocht om op mijn reis naar Brits Columbia toch maar wat betere foto's te kunnen nemen. Tot dan toe was mijn ervaring beperkt gebleven tot het occasionele plaatje met een wegwerpcamera en een '1-megapixel' camera van Kodak Happy.
Ik herinner mij het geworstel met de handleiding, alles was nieuw voor mij, ik wist dat er veel mee mogelijk was (bijna alles was instelbaar). Gaandeweg en vooral op die reis kreeg ik echt de smaak te pakken.
Pas toen ik meer gevraagd werd om ook al eens een portret te nemen van kinderen begon ik tegen de 'grens van het kunnen' van de G5 aan te lopen. Tragere autofocus was het grootste probleem.
Maar de G5 is altijd een goed beestje gebleven tot een paar weken geleden de display het heeft opgegeven.
Welk beter excuus om de G10 te testen? Nog compacter, belichtingscompensatieknop op het toestel, meer ISO, beeldstabilisatie en 'most important' een 'flitsschoen'! Deze camera zorgt ervoor dat ik de strobist kan uithangen zonder de kilo's te sleuren. Wat in de loop van volgende maand zeer aangenaam zal zijn (maar daarover meer later Happy).
Ik heb er nog een flitskabel bijgekocht en al direkt eens een testje gedaan ermee in macromodus. Een Honlsnoot op de 580 boven de ipod gehouden met volgende resultaat.

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.