etc

Plechtige Communie fotoshoots

De plechtige communievieringen zijn nu ook voorbij. Zo kan ik jullie nog enkele communieshoots op locatie tonen. Joran kende ik al sinds zijn eerste communieshoot nu reeds 6 jaar geleden. Dat deed er mij even bij stilstaan hoe de tijd vliegt! Weg is de tijd van die stukken piepschuim en trage lenzen Happy.
Ook voor Joran werd gekozen voor een triptiekje. Bij foto 1 en 2 werd de Sunbounce Zebra ingezet, bij de laatste een Softbox als hoofdlicht en de zon als haarlichtje.

Proficiat kids!


Toon was verzot op tractoren, de tractor op de achtergrond is een Fendt uit de jaren 70. Het geluid van de opstartende motor ken ik uit de duizend, daar het de tractor van de boerderij was naast mijn ouderlijke huis. Toon is belicht door een softbox opgehouden hoog door de papa en een reflectiescherm onder. De achtergrond werd ingeflitst met blauwe gels. En de koplampen van de tractor niet vergeten van de Fendt natuurlijk Happy

Comments

Eerste Communie fotoshoots

De Eerste Communievieringen zitten erop, de laatste weken heb ik verschillende shoots gehad met communicanten en nu mogen alvast de eerste reeks gezien worden.
Proficiat kids!

Hierbij toon ik jullie enkele bedankingskaartjes, triptiekjes en bladwijzers en losse foto’s.

Christina had reeds eerder geposeerd in een korte minishoot voor de uitnodiging. Bij een tweede shoot lijkt al dat ‚gedoe’ met die lenzen en reflectieschermen enzomeer, al wat gewoner en al snel voelt iemand met weinig
poseerervaring zich al heel wat minder onwennig voor de camera.


Het bedankingskaartje van Christina werd een gevouwen triptiekje van driemaal een foto van 10 op 15 cm. Dit blijft mooi rechtstaan op de schoorsteenmantel en ook komen de foto’s beter tot hun recht dan bij de klassiekere collages. De California Sunbounce met zebra warmtedoek gaf mooi warm kaatslicht bij de laatste uurtjes zonlicht.

Bij de foto’s van Yentl aan zee heb ik vooral met een gekaatste speedlight gewerkt in de Sunbounce.Een zevenluikje past wanneer het wordt toegeplooid mooi in een handtas of damesportefeuille en is bijna een klein mini-albumpje dat u altijd bij heeft.

Bij Robbe werd de shoot op een oud boerderijtje een gekke beestenboel en wederom was de Sunbounce een grote hulp. In de eerste foto voor de klas werd een softbox linksvoor als hoofdlicht gebruikt en linksachter werd de zon weerkaatst door een Sunbounce.


De shoot van Marie-Sophie werd een leuke shoot op het strand met vooral natuurlijk ochtendlicht en sporadisch gebruik van de Sunbounce. De bedankingskaartjes waren 13 op 18 cm, zo kan men ook in een standaard fotoframe nog lang nagenieten van de foto’s.

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.