etc

Kids are gonna be alright!

De communies zitten er weer op en daarom wou ik nog even enkele beeldjes met jullie delen!

kaartje2
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Nog enkele fotoshoots voor de communies

Ik wou nog even volgende beelden van de communieshoots van Anke en Lennert met jullie delen.
Twee totaal verschillende thema’s maar iedere keer representatief voor de interesses en background van de kids.
Gefeliciteerd met jullie communie kids!Comments

Enkele communieshoots van 2011

Vandaag vieren sommige kids hun communie samen met de familie. Ik wou hun op deze mooie maar winderige dag nog effe feliciteren daarmee en enkele foto’s delen die ik nam op hun communieshoots.

Congrats kids!
Comments

Plechtige Communie fotoshoots

De plechtige communievieringen zijn nu ook voorbij. Zo kan ik jullie nog enkele communieshoots op locatie tonen. Joran kende ik al sinds zijn eerste communieshoot nu reeds 6 jaar geleden. Dat deed er mij even bij stilstaan hoe de tijd vliegt! Weg is de tijd van die stukken piepschuim en trage lenzen Happy.
Ook voor Joran werd gekozen voor een triptiekje. Bij foto 1 en 2 werd de Sunbounce Zebra ingezet, bij de laatste een Softbox als hoofdlicht en de zon als haarlichtje.

Proficiat kids!


Toon was verzot op tractoren, de tractor op de achtergrond is een Fendt uit de jaren 70. Het geluid van de opstartende motor ken ik uit de duizend, daar het de tractor van de boerderij was naast mijn ouderlijke huis. Toon is belicht door een softbox opgehouden hoog door de papa en een reflectiescherm onder. De achtergrond werd ingeflitst met blauwe gels. En de koplampen van de tractor niet vergeten van de Fendt natuurlijk Happy

Comments

Eerste Communie fotoshoots

De Eerste Communievieringen zitten erop, de laatste weken heb ik verschillende shoots gehad met communicanten en nu mogen alvast de eerste reeks gezien worden.
Proficiat kids!

Hierbij toon ik jullie enkele bedankingskaartjes, triptiekjes en bladwijzers en losse foto’s.

Christina had reeds eerder geposeerd in een korte minishoot voor de uitnodiging. Bij een tweede shoot lijkt al dat ‚gedoe’ met die lenzen en reflectieschermen enzomeer, al wat gewoner en al snel voelt iemand met weinig
poseerervaring zich al heel wat minder onwennig voor de camera.


Het bedankingskaartje van Christina werd een gevouwen triptiekje van driemaal een foto van 10 op 15 cm. Dit blijft mooi rechtstaan op de schoorsteenmantel en ook komen de foto’s beter tot hun recht dan bij de klassiekere collages. De California Sunbounce met zebra warmtedoek gaf mooi warm kaatslicht bij de laatste uurtjes zonlicht.

Bij de foto’s van Yentl aan zee heb ik vooral met een gekaatste speedlight gewerkt in de Sunbounce.Een zevenluikje past wanneer het wordt toegeplooid mooi in een handtas of damesportefeuille en is bijna een klein mini-albumpje dat u altijd bij heeft.

Bij Robbe werd de shoot op een oud boerderijtje een gekke beestenboel en wederom was de Sunbounce een grote hulp. In de eerste foto voor de klas werd een softbox linksvoor als hoofdlicht gebruikt en linksachter werd de zon weerkaatst door een Sunbounce.


De shoot van Marie-Sophie werd een leuke shoot op het strand met vooral natuurlijk ochtendlicht en sporadisch gebruik van de Sunbounce. De bedankingskaartjes waren 13 op 18 cm, zo kan men ook in een standaard fotoframe nog lang nagenieten van de foto’s.

Comments

De communies komen eraan

Niet alleen bedankingskaartjes voor uw communicant maar ook een uitnodiging voor het feest is leuk om in de bus te krijgen. Een leuke spontane foto zonder feesttenue kan daarvoor ook worden verwerkt in het ontwerp. Bij Christina gingen we even in de tuin met California Sunbounce en nog een Walimex als haarlichtje en al snel hadden we een passend beeld voor het ontwerp.

Comments

Kidsshoot met paard

Laatst mocht ik enkele foto's nemen voor een communicant die verzot was op paarden. Bleek dat het paard niet zo verzot was op dat grote zwarte ding dat uit zijn stal werd gedragen (softbox Happy ) . Al snel hebben we besloten om de shoot met het aanwezige licht te klaren, daar was het paard zichtbaar tevreden mee want die kon het wel goed vinden met de kinderen.
Daarna heb ik toch even de strobist in mij losgelaten met een paar portretten op de tuinbank. Daar was de lichtopstelling een softbox linksvoor en een gesnoote speedlite rechtsachter.

Een paar plaatjes.


Comments

Kidsshoot op een zonnig dagje

Dit weekend heb ik een shoot gehad met kids in de tuin. Nog maar pas waren we begonnen en de zon begon haar van haar beste kant te laten zien. Niet ideaal voor mij maar daar zijn mouwen aan te passen Happy.
Bij de volgende foto was ik blij dat ik mijn Lastolite opvouwbare achtergrond meehad. Ik liet 2 mensen deze ophouden boven de kindjes zodat deze niet in de blakende zon hoefden te zitten, het licht was anders zo fel dat ze hun ogen niet konden openhouden. Daarbij heb ik links en rechts 2 speedlites in een doorschietparaplu en een softbox gebruikt om de kinderen weer op te lichten in deze schaduwzone.


Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechts
Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechtsLastolite background als schaduw, EZbox rechts, doorschietparaplu links
On camera fillflash en reflectiescherm camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts

Comments

School maakt wederom mooi schuiloord bij uitgeregende communieshoot

Daarnet had ik wederom een shoot voor een communie. Het weertje zorgde ervoor dat de flitskes goed van pas kwamen op de locatie. In een krap uurtje hebben we er toch een paar leuke beelden kunnen uithalen. Bij het wegrijden van dat schooltje kwamen we een groezelig steegje tegen waar ik ook wel nog even wilde rondkijken, nog rap eens de softbox terug uit de auto gehaald en bij zo goed als het laatste beetje uitgeregende avondlicht toch nog een paar plaatjes geschoten.

enkele beeldjes
Linksvoor EZbox van Lastolite en linksachter gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot.
Rechtsvoor EZbox van Lastolite en linksachter gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot. (Cross-light setup)
Linksvoor EZbox van Lastolite en linksbovenachter (hoog op de overloop) gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot.
1 Lastolite EZbox cameralinks. Hij is 11 maar wordt er Winking
1 Lastolite EZbox cameralinks.
1 Lastolite EZbox cameralinks.Comments

Communieshoot in 't schooltje

Dit weekend had ik een leuke shoot met Julie. Met de eerste communie in aantocht leek het ideaal om een paar platen in haar school te nemen.
Het was zo'n schooltje waarvan je helemaal weer even in je eigen school van vroeger binnenstapte Happy.
Ware het niet dat er al eens een router aan de muur hing en er senseo koffie werd geschonken.


Enkele plaatjes.Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksachter doorshietparaplu en linksvoor softbox met speedlites.Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksachter doorshietparaplu en linksvoor softbox met speedlites.
Diffuus invallend natuurlijk raamlicht van links
Diffuus invallend natuurlijk raamlicht van links
Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksvoor doorshietparaplu en rechtsvoor softbox met speedlites.

Comments

Communieshoot

Dit weekend had ik een leuke shoot waar ik wat foto's heb genomen voor op een communiekaartje. Het was een bewolkte dag (en berekoud) wat ideaal was voor buiten.
Chapeau voor Simon die toch dapper door heeft gevoetbald tot de juiste shot. Gelukkig waren de rest van de shots genomen in een warmere omgeving. Happy
De foto's zijn omgezet naar een warme variant van zwartwit en voorzien van een vignet in Aperture 2.0.1speedlite in doorshietparaplu van links en 1 speedlite met gobo van rechtsachter (ingesteld iets boven omgevingsbelichting)1 doorschietparaplu van rechtsboven, 1 speedlite gekaatst via plafond linksachter1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!

Comments

Communietijd

De communies zijn er weer! Dit jaar kan ik er niet zoveel doen want in de periode waar het drukst wordt ga ik er een maandje tussenuit (aftel, aftel,...) Daarnet heb ik een paar portretten genomen van Chloé de jongste dochter van een paar kennissen. Chloé had ik vroeger ook al eens gefotografeerd terwijl ze aan het turnen was in de gymzaal. In die tijd heb ik er met een compactcamera met oncamera flash het beste trachten van te maken. Gelukkig heeft photoshop toen veel rechtgetrokken. Het grootste probleem dat zich in de gymzaal stelt is de verlichting met TL-lampen, deze geven een groene schijn die allesbehalve mooie foto's oplevert. Je zou kunnen je Witbalans op TL instellen en dan met een groene gel je flitslicht neutraliseren of je kan trachten de omgevingsbelichting te neutraliseren en licht geven waar je zelf wil. Om weer wat kleur in het geheel te brengen heb ik mijn Speedlights voorzien van oranje en blauwe gels. Het model dat belicht wordt met oranje zal het oog van de kijker lokken en vasthouden, blauw als complementair kleur zorgt ervoor dat je aandacht naar het warme gedeelte van de foto gaat. Indien je je witbalans instelt op gloeilampmodus wordt het warme iets neutraler. We hadden niet zoveel tijd tussen twee trainingsessies door maar dankzij wat geschuif met de in de weg staande gymtoestellen zitten er toch wat toffe plaatjes tussen. De achtergronden zijn niet doelbewust dezelfde sterkte van blauw maar eerder het resultaat van wisselende (snelle) speedlightsetups.

Enkele voorbeelden


Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.