etc

Fotoshoot Coiffure Stefan

Voor Coiffure Stefan in Anzegem werd een fotoshoot georganiseerd in het kapsalon. Onderstaand beeld is daar het resultaat van.
De testimonial van de klanten werd daarna vormgegeven door Well Communications.

facebookcoiffurestefan

facebook2coiffurestefan
Comments

Fotoshoot Alex Zendi

Voor de Zendi kapsalons nam ik in opdracht van Well Communications de beelden voor hun nieuwe website. De fotografie in reportagestijl illustreert hoe het eraantoe gaat in de beide salons te Ninove en Sint-Niklaas.

www.alexzendi.be

alexzendisite
Comments

Sterke verhalen van mensen met een handicap

Voor het driemaandelijkse magazine St*rk (spreek uit als Sterk) mocht ik al enkele keren reportages voorzien van enkele foto's. Elk verhaal toont een mens met een handicap en hoe zij mits voorzien van een beetje hulp zelfredzaam kunnen zijn.

STERKmagazineIthakaKlik hier voor het vervolg...
Comments

Een niet alledaagse verlovingsshoot

Op het einde van het vorig huwelijksseizoen deed ik de verlovingsshoot van Jonas en Sofie. Na wat ideetjes te hebben overwogen qua locatie kwam plots de beslissing om dit te doen waar Jonas al enkele maanden aan het werk was aan een project. Bij aankomst in deze scheepswerf had ik algauw door dat dit geen alledaagse uitnodiging zou worden!

Jonas en Sofie loveshoot 3Klik hier voor het vervolg...
Comments

Eindejaarscampagne Deswarte Kappers

Voor de eindejaarscampagne van Deswarte Kappers en Beauty by Deswarte Kappers was zoals vorig jaar ook deze keer een groepsfoto van hun teams het vertrekstandpunt.
Met de in een studio genomen foto werd onderandere onderstaande bon gemaakt waarmee de klanten van allerlei cadeauacties kunnen genieten bij hun bezoek aan één van de beide salons.


staandeA4opplexieindejaarsfoto
Comments

Girlpower versus horsepower

Twee goeie vriendinnen wilden es samen op de foto in een leuke fotoshoot. Al jaren waren ze verzot op paarden dus leek ons een manege een ideale plaats voor de shoot. Met dat regenachtige oktoberweer was ik blij dat we een passende locatie hadden. Kwam daar ook nog bij dat de meisjes hun eigen horsepower meebrachten in de vorm van een Corvette Stingray Happy. Was ik effe blij dat we ook nog wat shots hebben kunnen nemen met die 'vintage musclecar' voor een oude vlasroterij in de buurt alvoor de volgende regenbui langskwam. Met al die girlpower en horsepower kon da nie meer mislukken. Enkele beeldjes!

An & Celine 9
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Openingscampagne Beauty by Deswarte Kappers

Het gekende salon Beauty gaat fusioneren met Deswarte Kappers. Beide teams zijn geen onbekende partijen voor elkaar en hebben in het verleden jaren met elkaar samengewerkt. Er werd een huisstijlaanpassing gedaan waarbij ik het logo in de gekende stijl heb gerestyled. Om de openingscampagne een zetje te geven hebben we een fotoshoot georganiseerd.
Kapper Glen en modellen én kapsters Silke en Sofie van het Deswarte team en ondergetekende zorgden voor de volgende beelden.

Klik hier voor het vervolg...
Comments

Een gevleugelde verlovingsshoot

Op het einde van de vorige zomer deed ik een verlovingsshoot met Thomas en Sofie. Al snel kwamen we tot een gezamenlijke interesse in reizen. Daar kon ik iets mee en hun fotoshoot en huwelijksuitnodiging werd er eentje in 'travelstyle'. Voor de locatie had ik een 'vliegplein' in de buurt in gedachten. Na deze locatie al eens gescout te hebben leek vlak voor zonsondergang ideaal te zijn. Tijdens de shoot bleek er toch één en ander te bewegen van vliegtuigjes rondom ons wat uiteindelijk wel wat leuke momenten opleverde! Ik kijk alvast uit naar de maand juni voor hun huwelijk.


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Eindejaarsshoot Deswarte Kappers

Voor Deswarte Kappers heb ik volgend beeld genomen en daarmee hun eindejaarscampagne verder ontworpen.
Ik wou hun team op een stijlvolle en glamoureuze manier voorstellen in een ietwat ondeugend groepsportret.

Met dank aan kleding Actuel te Torhout en Dienst Toerisme Torhout

P.S. No Santa's were harmed taking this picture HappyComments

Enkele communieshoots van 2011

Vandaag vieren sommige kids hun communie samen met de familie. Ik wou hun op deze mooie maar winderige dag nog effe feliciteren daarmee en enkele foto’s delen die ik nam op hun communieshoots.

Congrats kids!
Comments

Fotoshoot Antje M. Unger - summer collection

In April 2008 I was travelling through New Zealand for a month. For a couple of days I joined a group of people to do a seakayaking trip on Doubtful Sound. There I met Michael and Antje, a Canadian-German couple. Michael grew up near Vancouver and moved to Germany to live together with the ever cheerfull Antje. We had a great couple of days paddling around the fjords up there. We kept in touch and I was amazed of their further adventures they undertook that year.
Antje has always had a feeling for fashion and style. And this resulted eventually in the startup of her own clothinglabel. She designs limited numbered tailorfitted couture. For her second collection, I was more than happy to help out with taking pictures for her new lookbook!

Thx guys and like they say when kayaking, it was great to raft up the boats again for a meeting. Till our streams of life may meet again!

Check out her work @ http://www.antjeunger.com/

The summercollection http://www.antjeunger.com/Fruhjahr-Sommer.htmlComments

Fotoshoot Enora en logodesign Coiffure Artistique

Voor Coiffure Artistique te Rumbeke mocht ik laatst een logo ontwerpen. Verder hebben we in het salon een fotoshoot georganiseerd waarbij Kevin (hairdresser) en Barbara (makeup en visagie) ervoor zorgden dat het model van dienst er ‚stunning’ uitzag. Als model kozen we voor de charmante Enora Oplinus ondermeer bekend van haar puike prestaties in ‚So You Think You Can Dance’. Met het eerste beeld wilden we een moodshot bereiken met een nostalgisch ‚Audrey Hepburn’gehalte (net als Enora een belgische danseres).

Enkele resultaten!

Bovenstaande shots zijn genomen met een Canon 5D mark 2 met 70-200mm 2.8 op statief.
Een vlinderbelichting met boven een paraplu en onder een California Sunbounce werd als fill gebruikt.
Een medium softbox als zacht vullicht schuinachter en een gegridde flits op de achtergrond maakten het plaatje compleet.
Comments

gezinsshoot op locatie met baby Judithe

Een baby van een 10-tal maand oud zoals Judithe kan al makkelijk op haar eentje rechtop zitten. Dit geeft altijd leuke shots wanneer ze in hun eigen wereldje verzonken zijn. Nu het weer het toeliet ben ik met haar ouders er eens op uit getrokken om een paar leuke beeldjes te schieten.

Voor deze gezinsshoot op locatie koos ik ervoor om de foto’s om te zetten in zwartwit.

Greets!
Comments

Fotoshoot op strand met Lien & Kristof

Toen de zomer nog in betere doen was ben ik eens met Lien & Kristof naar het strand getrokken voor een fotoshoot bij zonsondergang. Ik toon jullie daar graag wat foto’s van en kijk al uit naar hun grote dag in december, brrrr... Happy


Comments

Familyshoot in 't bos

Laatst trok ik met een vriend en zijn gezin het bos in om wat leuke gezinsfoto's te nemen. Beladen met softbox, California Sunbounce en speedlites kwamen we terug met deze leuke beeldjes.Comments

Shoot for fun with or without sun(bounce)

Dit weekend ging ik op pad met een vriendin om wat te foto's te nemen van haar en terzelfdertijd wat nieuwe speeltjes te testen.
Met de laatste drie weken van deze Belgische zomer was het dikwijls moeilijk een moment te vinden om de zon te bouncen.
Ook deze keer bleef de zon achterwege toen we eraan begonnen. Dan heb ik maar de Sunbounce gebruikt om een flits in te bouncen. In de volgende foto is er een Speedlite die zorgt voor het haarlichtje van van achter en een andere speedlite kaatst in de Sunbounce om de voorkant van het model op te helderen.De volgende foto's hebben we genomen in een boom waar bleek dat ik een beter beeld had als we beiden in de boom zaten, geen Sunbounce hier maar een paraplu van links en een softbox van rechts. De plaatsing van die dingen was best lastig en beperkt door de takken Happy. En een pluim voor Tine om vlotjes effe als Jane in de takken te hangen.

Even een natuurlijk licht shotje om af te ronden, deze is afgewerkt met de Nik Silver Fx plugin.

Comments

Een zonnig weertje is ook niet alles...

De laatste tijd heb ik al een paar keer voorgehad op een shoot dat de zon mij parten speelde. Zelfs 2 keer dat ze in vol ornaat begon te schijnen van het moment dat ik nog geen minuut aan het fotograferen was. Direkt levert dit enkele problemen. Aangezien ik met speedlites werk op locatie wordt mijn maximale flitssynchrosnelheid beperkt tot 1/200 ste seconde. Ik kan ook de FPflitsmodus aanleggen maar dat vreet batterijen en de sterkte van de flits gaat er fel op achteruit. Verder beperkt de zon ook de mogelijkheid om mijn diafragma open te zetten wat de mooie onscherpe achtergronden oplevert. Ook is de gefotografeerde persoon dikwijls gehinderd door de felle zon. Het is niet altijd mogelijk om de schaduw op te zoeken of te wachten tot die zon even weg is natuurlijk. Daarom behelp ik mij soms met een Lastolite collapsible background die ik laat ophouden boven het model om een soort zonnetent te maken.
Bij de volgende foto liet ik de Lastolite rusten bovenop het tuinhuisje, eronder heb ik dan een lastolite EZbox op gesteld linksvoor en een doorschietparaplu linksachter, beiden met speedlites. De eerste foto is overduidelijk met de vervelende zon, de tweede met Lastolite die effe diende als zonnetent.
Ik denk erover om mij de nieuwe pocketwizards aan te schaffen zodat ik mijn max. syncrosnelheid kan opkrikken naar 1/500 ste seconde. Wat de zaken nog wat kan vergemakkelijken.
Heeft er iemand ervaring met een sunswatter en wat zijn eventueel de bevindingen daarover? (Vooral is die makkelijk opbergbaar?)
Comments

Leiloo is growing...

Laatst was ik nog bij mijn petekindje op bezoek, ze was naarstig in de weer met haar nieuwe tuingereedschap. Kon het niet laten om wat plaatjes te schieten.
Geen speedlites, gewoon avondlicht op een licht overtrokken zomeravond met de vlam in de BBQ voor de eerste keer dit jaar.


Comments

Vespa and romance bring a little bit of Italy to Belgium...

Gisteren had ik een verlovingsshoot met een koppel dat gek is op het icoon der scooters, de Vespa! Op een zonovergoten dag zijn we op stap gegaan met de Vespa en zochten we de schaduwrijke plekjes op waar ik het koppel 'strobist' style heb belicht. Het gebruik van speedlites is zeer dankbaar op zulke dagen. Het werd een toffe shoot en ik moet zeggen dat zo'n Vespa toch wel een aanlokkelijke optie is om je door het drukke stadsverkeer te begeven.

Enkele platen:Speedlite als kicker linksachter en doorshietparaplu camerarechts


1 speedlite rechtstreeks op achtergrond van links en 1 doorschietparaplu van camerarechts
1 doorschietparaplu zeer dicht linksvoor koppel
1 doorschietparaplu zeer dicht linksvoor koppel

1 speedlite rechtstreeks op achtergrond van rechts (met blauwe gel) en 1 doorschietparaplu van camerarechts (met 3/4 CTOgel)
Natuurlijk licht weerkaatst via een enorme witte muur camerarechts.


Comments

Honl Photo strobist accessoires

Ik was al een tijdje op zoek naar een verdeler van de producten van David Honl tot ik zag dat ze bij Konijnenberg te koop waren.
Op Strobist leerde ik hoe ik bepaalde dingen voor geen geld in elkaar kon knutselen. Zo had ik ooit een grid gemaakt van zwarte rietjes maar echt stevig kon het ding niet worden genoemd (ik vind de rietjes nog af en toe her en der).
Een snoot had ik ook reeds gemaakt van een 'Pringles'doos (maar deze kon niet makkelijk worden weggestoken). Gels werden met velcro op de speedlites aangebracht, maar rondom de flitskoppen zat er een laagje velcro wat het dan moeilijk maakte om bvb. een omnibounce aan te brengen.
Met de accessoires van Honl is dat allemaal opgelost. De speedstrap is een verwijderbare velcroband die past op zowat alle speedlites. Op de speedstrap passen speedsnoots in 2 maten om gericht licht te geven. Nog gerichter licht krijg je door er een speedgrid op te steken. Ook flags kan je gebruiken om flares tegen te gaan. Tegelijk heb ik ook wat Rosco gels bijbesteld. De CTO (gloeilampcorrectie) had ik al en CTB (blauw) ook.
Maar nu heb ik nog red, primary blue, moss green, en window green in verschillende stops (correctie van TL-lampen).

Gisteren heb ik al een paar portretjes gemaakt met de nieuwe speeltjes.
Het eerste is een portret van mijn vader (welke job zou hij tot voor kort hebben uitgeoefend Happy )
Ik heb hem belicht met één enkele speedlite met een 8 inch speedsnoot, de speedlite is op de laagste 1/128ste stand ingesteld en de 70 200 lens had diafragma 3,2.
Ziet er direct wat dramatischer uit.
Het volgende zelfportret is wat ingewikkelder (had ooit eens gezien op workshop van strobist). Als hoofdlicht één speedlite met een opwarmende CTO-gel door een 60x60 EZbox softbox, deze staat lichtjes naar beneden gericht zodat er nog wat licht in een reflector wordt weerkaatst die ik onder vasthoudt. Het haarlichtje is een andere speedlite door een speedgrid van van achter (flareproblemen zijn veel minder voorkomend dan met een snoot doordat het licht nog veel gerichter valt). De achtergrond is een derde speedlite met een snoot en een primaryblue gel die ik doorheen 2 hoegaardenglazen gevuld met water laat afgaan. Dit zorgt voor wat textuur in de achtergrond.Check de site van David Honl om zijn producten te bekijken.
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.