etc

Xavie&Stijn

Enkele weken geleden mocht ik het huwelijk van Xavie en Stijn meebeleven.
Vorig jaar had ik het koppel reeds leren kennen op het huwelijk van haar broer Burt. Xavie kennen velen als 'Granolaprinses' en Stijn is ook geen onbekende door hun familiebedrijf waar ze zo maar even nationale KMO-laureaat zijn geworden.
Op de dag van hun huwelijk pikte Stijn Xavie op bij haar ouders met een suite van Mustangs, zijn lievelingswagens. De veelkleurige suite ontsprong de regendans en kon onder het zonnetje de Kerk van Koekelare binnentreden voor een prachtige huwelijksplechtigheid. Vlakbij was een mooi oud herenhuis waar we erna terecht konden voor de fotoshoot. Daarna ging het gezelschap richting De Vossenberg voor de recepties en het avondfeest. De sfeer zat er goed in en er werd goed uit de bol gegaan op de dansvloer!
Bij deze wens ik jullie nogmaals proficiat en moge het bij jullie thuis nog lang zo lekker mogen ruiken naar die heerlijke ontbijtjes!

Xavie&Stijn 372Klik hier voor het vervolg...
Comments

Justien&Niels

Een tweetal weken geleden mocht ik het huwelijk van Justien en Niels meebeleven. De bruid maakte zich klaar in het landelijke Passendale waar haar Niels haar kwam oppikken. We deden de koppelshoot in het park van Zonnebeke waar die dag toevallig een Schotse delegatie doedelzakspelers een deuntje opstak voor ons koppel! Na de shoot was de kerk van Zonnebeke goed gevuld voor hun huwelijksmis. Daarna bracht de bus de suite naar zaal Maelstede in Kuurne waar de receptie en avondfeest zoals verwacht in klasse werd gehouden.
Justien en Niels bedankt dat ik deze mooie dag met jullie mocht delen, nogmaals proficiat en veel plezier met deze eerste selectie!

JUSTIEN&NIELS 76Klik hier voor het vervolg...
Comments

Geraldine&Joachim

Jaren geleden leerde ik Géraldine en Joachim kennen toen haar broer Nicolas trouwde. Nu had ik de eer om ook hun huwelijk te mogen vastleggen vorige zaterdag. In het bomvolle kerkje van Rollegem werd uit volle borst gezongen voor het koppel en iedereen kon weer meegenieten van een huwelijk dat af was tot in de puntjes! Na de mis werd het verse koppeltje uitgewuifd en gingen we dichtbij op locatie voor de fotohoot. Daarna gingen we gezwind naar Hoeve Crisantemi voor de recepties en het avondfeest. De weddingplanner Guillaume en de mannen van BonApart verzorgden alle genodigden met grote klasse.
Ik wou jullie langs deze weg nogmaals proficiat wensen en veel plezier met de voorproevertjes!

GERALDINE&JOACHIM 97Klik hier voor het vervolg...
Comments

Kelly&Jens

Vorig weekend mocht ik het huwelijk fotograferen van Kelly en Jens. Kelly maakte haar klaar bij haar ouders en werd al snel opgepikt door Jens. De burgerlijke plechtigheid was in het gemeentehuis in Gits. Daarna was het tijd om tussen enkele buien door de shoot te gaan doen bij Kasteel van Wijnendaele. Het sambabusje van Boudewijn stond al klaar en daarna verzamelde de suite in de bijpassende busjes om terug naar Gits te rijden want daar luidden de huwelijksklokken voor ons koppel! Na de mis ging het naar Zaal Ten Boogaerde in Kortemark waar de recepties en avondfeest plaatsvonden.
Kelly en Jens, ik wens jullie nogmaals proficiat toe. En aan Kelly nog een speciaal woordje van dank om zo goed voor mijn papa te zorgen vorig jaar. Hij heeft al een lange weg afgelegd sinds de Medcare!

KELLY&JENS 22Klik hier voor het vervolg...
Comments

Virginie&Pieter

Zaterdagmorgen werd ik verwacht in mijn geboortedorp om het huwelijk van Virginie en Pieter vast te leggen. Het Dennenhof lag er piekfijn bij, wat een plek om deze prachtige dag te starten! Pieter kwam zijn bruidje oppikken om in Hooglede te gaan trouwen voor de wet en aansluitend in de Kerk. Begeleid met beklijvende zangpartijen, emotierijke momenten alom, een dienst om niet snel te vergeten!
De oldtimer van dienst (nog ooit van Boudewijn zaliger) bracht het koppel nog even dichtbij thuis om wat foto's te nemen bij Zaal tennegenbrugge en te schuilen voor de felle NoordOosterwind! Daarna werden we verwacht in Salons St. Germain in Diksmuide voor de receptie en het avondfeest. Vrienden en familie werden er gastronomisch verwend en dankzij DJ Lieven werd er menig dansje geplaceerd!
Virginie en Pieter merci dat ik erbij mocht zijn en veel plezier met de voorproevertjes!

Virginie&Pieter 22Klik hier voor het vervolg...
Comments

Hanne&Ivo

Vorig weekend was ik er weer vroeg bij op één van de eerste lentedagen van het jaar. Die dag trouwden Hanne en Ivo te Deerlijk. Ze hadden elkaar leren kennen op de trein, dus was dit het thema van hun huwelijksdag.
Het station van Harelbeke waar ze iedere dag op weg naar het werk passeren werd zo de ideale locatie voor hun fotoshoot. Het feest ging door in Maelstede waar familie en vrienden de beentjes konden strekken op de dansvloer.
Hanne en Ivo bedankt dat ik jullie huwelijksdag mocht meebeleven. Veel plezier met de voorproevertjes!

Hanne&Ivo 190
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Julie&Burt

Vorig weekend mocht ik het huwelijk van Julie en Burt bijwonen. Nadat de voorbereidingen gebeurd waren en Julie in haar prachtige kleed werd geholpen door haar mama, kwam Burt aangereden in de Mercedes Ponton. Het kleur van de lak paste perfect bij het kleur van de hemel op deze schitterende septemberdag. Kort daarna zijn we vlakbij de foto's gaan nemen in het Sterrebos vlakbij. Even wat bijtanken en dan kon het gezelschap vertrekken onder de vakkundige begeleiding van ceremoniemeester Pieter naar de kerk in Bosmolens. Een hartverwarmende plechtigheid later kon de suite en het koppel vertrekken naar feestzaal Vaernewijck in Kuurne. De recepties en het avondfeest waren in de puntjes geregeld en het nazomerweer zorgde voor een heerlijk toeven buiten tot het aan tafel gaan. Julie en Burt, nogmaals proficiat en veel plezier met jullie voorproevertjes!

Julie&Burt 17Klik hier voor het vervolg...
Comments

Hanne&Wladimir

Vorige week mocht ik het huwelijk van Hanne en Wladimir fotograferen. Een tijdje terug had ik reeds een fotoshoot gedaan met hen om hun uitnodiging te ontwerpen. En daar had ik algauw door dat ze beiden verzot zijn op paarden maar dan elk op hun eigen manier. Bij Wladimir zitten die verstopt onder de motorkap van classy oldtimers waar hij graag de moersleutel opzet en van Hanne doet haar hart een sprongetje bij de jumpingpaarden. Deze ingrediënten zorgden voor de indrukwekkende manier om het koppel naar de Kerk in Zwevegem Knokke te vervoeren. In de ochtend kwam Wladimir zijn bruid oppikken en konden we de fotoshoot gaan inblikken. Tegen de tijd dat we terug bij haar ouders kwamen stonden een huifkar en een ware ruitersstoet klaar om het koppel in hun cabrio te begeleiden naar de mis. De mis werd opgeluisterd met de zang van zangeres Iana. Na een hartverwarmende misdienst konden we de tocht aanvatten naar Le Saulchoir waar in de kasteeltuin nog net tijd was voor wat familiefoto's. De receptie en avondfeest konden daarna van start gaan. Familie en vrienden konden getuige zijn van hilarische acts en Wladimir liet zijn bruid maar al te graag rondspinnen tijdens de openingsdans. Hanne en Wladimir, nogmaals proficiat en bedankt dat ik erbij mocht zijn!

Hanne&Wladimir 27
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Lisa&Nico

Tijdens het huwelijk van Lisa en Nico was het een leuk weerzien van vele bekende gezichten. Ooit fotografeerde ik al het huwelijk van de broer van Lisa. De aanloop naar het huwelijk was met de verbouwingen behoorlijk druk geweest en ook als lerares kan je het einde van de examens al je tijd goed gebruiken! Nico kwam zijn bruid oppikken met een Volkswagen Sambabusje. We gingen de fotoshoot gaan doen in een bos vlakbij in Ardooie. De huwelijksplechtigheid nam plaats in een afgeladen volle Kerk, de leerlingen van Lisa hadden er voor haar nog een mooie verrassing in petto. Bij het buitenkomen hing er een zomers sfeertje met ijscreemkar en Limoncello. Voor de receptie en het avondfeest vertrok het feestgezelschap naar Salons Maelstede in Kuurne. Lisa en Nico ik wens jullie nogmaals proficiat met jullie huwelijk en veel kijkplezier met deze eerste voorproevertjes van jullie foto's...

LISA&NICO 20Klik hier voor het vervolg...
Comments

Lieselotte&Kevin

Vorige zaterdag mocht ik het huwelijk fotograferen van Lieselotte en Kevin. Het was voor mij een keer bijna een thuismatch met een finale op verplaatsing (met het EK in mind Happy ). Ik startte in het nabije Gullegem bij de ouders van Lieselotte, waar ze haar aan het klaarmaken was, samen met hun drie zoontjes. Algauw kwam Kevin aan om naar de Kapel bij Rodenburg te vertrekken voor de ceremonie. Nog even een korte fotoshoot aan de kapel met de Citroën Oldtimer en ze konden even op adem komen bij Kevin zijn ouders. Want het finale stuk van hun dag nam plaats in het verre Ittre in zaal Palais de Plume. De regio doet een beetje het vakantiegevoel in eigen land ontluiken en eens de zaal binnen viel mijn mond bijna open van de grandeur van deze locatie! De fotoshoot kon niet anders dan hier doorgaan en de hulp van de twee ultraprofessionele ceremoniemeesters van Ceremoré uit Brugge kwam bij momenten even goed van pas als een zwitsers zakmes op een survivaltocht. Hoedje af voor hun Gedrevenheid en Serviceniveau! De receptie en het avondfeest konden daarna pas echt van start gaan.

Lieselotte en Kevin, nogmaals proficiat en veel plezier met de eerste shots!

Lieselotte&Kevin 60Klik hier voor het vervolg...
Comments

Karen&Ward

Het trouwseizoen ging vorige zaterdag van start met als eerste huwelijk dat van Karen en Ward. Vroeg in de ochtend kwam ik in Poperinge aan bij Karen haar ouders om de laatste voorbereidingen vast te leggen. Ward kwam zijn aanstaande begroeten en samen vertrokken we voor de fotoshoot naar de Ieperse Vesten. In de namiddag luidden de klokken van de O.L.V-Kerk in Poperinge en ging hun trouwmis van start. De mis werd begeleid door de ontroerende muziek van de band Dominosound. Daarna ging het gezelschap naar de feestzaal van Maelstede in Kuurne, voor de recepties en het avondfeest. Karen en ward, ik wens jullie langs deze weg nogmaals proficiat met jullie huwelijk en veel plezier met deze korte preview van jullie fotoreportage!


Karen_en_Ward 30Klik hier voor het vervolg...
Comments

Hannelore&Thijs

Verleden zaterdag mocht ik het huwelijk van Hannelore en Thijs vastleggen. Hun gezamenlijke passie was kajakken en dat werd ook het thema van huwelijk. Ik was erbij van bij het klaarmaken van de bruid bij haar ouders in Langemark-Poelkapelle. Daar pikte Thijs zijn bruid op om dan samen de fotoshoot te gaan doen in de kajakclub van Harelbeke. Tussen de paddles en co konden we even schuilen voor een regenbui, toen deze over was zijn we ook nog vlug even kerstmarkten in Kortrijk. Daarna was een ceremonie gepland voor familie en vrienden in de Feestzaal Vaernewijck. De vrienden en familievan het koppeltje mochten de houten minitweepersoonskajak doorgeven aan elkaar en droegen zo hun steentje bij tot het aanschuiven van de ringen. Daarna kon het feest losbarsten en werd er duchtig gedanst en ambiance gemaakt tot waarschijnlijk in de vroege uurtjes.
Hannelore en Thijs, ik wou jullie langs deze weg nogmaals proficiat wensen en veel plezier met deze kleine selectie!

Hannelore&Thijs 28Klik hier voor het vervolg...
Comments

Tineke&Stijn

Vorige zaterdag reed ik zaterdagmorgen door het glooiende landschap van de Vlaamse ardennen naar het pittoreske Onkerzele om het huwelijk van Stijn en Tineke te fotograferen. De radio berichtte over wat haat en waanzin kunnen aanrichten. De wereld zou beter in mekaar zitten moest iedereen wat meer begrip en liefde voor elkaar kunnen tonen. En dat is waar ik die dag getuige van ben geweest. Stijn kwam zijn bruid Tineke oppikken met de bus bij haar ouderlijke thuis. We reden naar de markt van Geraardsbergen waar we konden schuilen voor de fotoshoot in het Manneken Pis Museum. Onder het goedkeurende oog van hun favoriete mascotte namen we de foto's om daarna naar Smeerebbe te rijden naar het bomvolle kerkje. De misdienst was voorzien van mooie woorden, indrukwekkende zangpartijen en pianospel van Jonas Veirman. Ceremoniemeester Wen De Lathauwer en priester André leidden alles in goed banen. Bij het buitenkomen werden we verrast door vrienden, familie en een fanfare en wederom wat gedruppel. Het feest ging door in Saint-Hubert in Ronse, een zeer sfeervolle zaal alwaar er tot een gat in de nacht zal gedanst zijn met af en toe een verfrissende Stinus Tripel waar ik intussen ook vol lof van ben!
Tineke en Stijn, ik wens jullie nog veel geluk toe met elkaar en 'let love rule' !

TINEKE&STIJN 33Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sarah&Sandro

Verleden zaterdag mocht ik het huwelijk van Sarah en Sandro fotograferen. De voorbereidingen startten op hun flat in Veurne. We wilden foto's gaan nemen in het natuurdomein van de Blankaart in Woumen en een ideetje van mij om daar ook de firstlook te doen zagen ze gelijk zitten! Sarah verschool zich even in het bos terwijl de iets later aangekomen Sandro postvatte op de mooie brug over het meertje. Enkele momenten later was de verrassing des te groter toen hij Sarah voor het eerst mocht aanschouwen. Na de fotoshoot kon het koppel plaatsnemen in de Citroen DS om naar de burgerlijke plechtigheid in Veurne te rijden. Nog wat foto's met de familie en vrienden in Veurne en daarna reed het gezelschap naar de hoeve De Roode Poorte in Meetkerke. Daar had een pracht van een ceremonie plaats in een mooi polderlandschap. Begeleid van de pakkende zangpartij en pianospel van Marieke Bresseleers en vele anekdotes van familie en vrienden zworen zij elkaar eeuwig trouw. De weergoden zorgden ervoor dat de receptie tot bijna valavond buiten kon blijven doorgaan.

Sarah en Sandro, nogmaals proficiat en veel plezier met de voorproevertjes.

SARAH&SANDRO 25
Klik hier voor het vervolg...
Comments

An&Koen

Vorige week vierden An en Koen hun kerkelijk huwelijk. Ze waren reeds lange tijd getrouwd voor de wet maar vonden dat het tijd was om samen met de kindjes Kato en Manon en hun familie dit te bezegelen met een mooie viering en een groots feest.
Ik was er van 's ochtends vroeg bij toen An en de kinderen al hun bij elkaar passende kleedjes pasten. Papa Koen kwam al snel langs met het bruidsboeket en ook de meisjes kregen een passend boeketje. We gingen daarna naar Oudenaarde in een verlaten kloosterkerkje wat foto's nemen. Na nog wat foto's in het zonnetje aan de Schelde werd het gezinnetje naar de kerk van Eine gevoerd met de cabrio kever. De familie en vrienden mochten daar een emotionele viering meemaken voorzien van zang en mooi toetsen-, viool- en klarinetspel. Daarna ging het feestgezelschap naar Salons Montovani alwaar de receptie en het avondfeestdoorgingen onder een weldadig zomerzonnetje.

An, Koen, Kato en Manon, bedankt dat ik met jullie deze dag mocht meebeleven. Ik wens jullie veel plezier met het bekijken van de voorproevertjes. Jullie straalden!

Nogmaals proficiat!

An&Koen 28Klik hier voor het vervolg...
Comments

Kelly&David

Zaterdag mocht ik het huwelijk van Kelly en David fotograferen. Kelly maakte zich klaar bij haar papa thuis. Doordat de wet al op een andere dag was voltrokken zaten we wat ruimer kwa tijd wat altijd aangenaam is. Al snel kwam de bus de straat ingereden en kon David zijn aanstaande aanschouwen. De huwelijksplechtigheid had plaats in de kapel van Hof Ter Spieghele in Rodenburg. Daarna hadden we de fotoshoot gepland in de Gavers en ook een korte stop in Blue Woods Hotel zorgde voor nog wat leuke portretten. Daarna ging het feestgezelschap richting feestzaal Huis van Wonterghem in Kuurne voor de receptie en avondfeest.

Kelly en david, ik wens jullie langs deze weg proficiat en nog vele mooie jaren toe. Bedankt dat ik erbij mocht zijn. Veel plezier met de voorproevertjes.

Kelly&David 60Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sofie&Tom

Zaterdag mocht ik het huwelijk van Sofie en Tom vastleggen. Jaren geleden had ik het huwelijk van haar nicht Lien mogen fotograferen. Maar vandaag hadden Tom en Sofie hun mooiste dag ingekleed met het thema lente, groene blaadjes en zingende vogels in de bomen. In de vroege ochtend kwam Tom zijn aanstaande oppikken met de bus om in Kortrijk te gaan trouwen voor de wet in het stadhuis. Bij het buitenkomen werden we even verrast door een aprilse bui maar dat kon de pret niet drukken. We hadden de fotoshoot gepland in het Kasteel van Rumbeke vlakbij de ouderlijke woonst van Sofie. Grappig genoeg waren daar ook 'Lovebirds' opgesteld in de tuin. Na een snel hapje luidden de klokken in Rumbeke voor hun Kerkelijk huwelijk. Na de dienst ging het feestgezelschap richting feestzaal Maelstede voor de receptie en avondfeest. Daar had men nog een 'blind date' in petto voor het koppel, maar Tom liet zich niet in de luren leggen en koos feilloos de 'ware' uit de gewillige partijen.

Sofie en Tom, ik wens jullie langs deze weg proficiat en vele mooie jaren toe. Veel plezier met de voorproevertjes.

SOFIEenTOM 32

Klik hier voor het vervolg...
Comments

Shanah&Anthony

Zaterdagochtend werd ik op deze lentedag in de vroegte verwacht in het landelijke Schuiferskapelle nabij Tielt. Daar waren de voorbereidingen aan de gang bij de ouders van de bruid Shanah. Vandaag kwam Anthony met de bus zijn aanstaande oppikken om samen met familie en vrienden hun jawoord te gaan geven in het mooie Huis Mulle der Terschueren in Tielt. Na een korte receptie en een hapje thuis trokken we naar het Kasteel van Poeke om wat foto's te gaan nemen. Daarna ging het feestgezelschap richting Salons ten Boogaerde in Kortemark waar de recepties en het avondfeest doorgingen. Ik wou jullie nogmaals bedanken dat ik erbij mocht zijn en wens jullie veel kijkplezier met de voorproevertjes!

IMGL0958Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sandra&Marijn

Het huwelijksseizoen loopt zo stilaan op zijn einde. Maar verleden zaterdag zorgden Marijn en Sandra met hun huwelijk voor een dag om nooit te vergeten. Op de warmste dag ooit in die periode van oktober kwam Marijn zijn verloofde oppikken in Asper onder de glunderende blikken van de familie. Samen vertrokken we op fotoshoot en sprongen zelfs even binnen in hun suite voor die nacht. De ceremonie was een zeer emotionele en integere dienst doorspekt met anekdotes, speeches en liefdevolle blikken en hier en daar een krop in de keel. De receptie en het avondfeest kon daarna losbarsten in de Kasteelhoeve.
Sandra en Marijn, bij deze wil ik jullie nog bedanken dat ik jullie dag mocht meebeleven.
Nogmaals proficiat met jullie huwelijk en veel plezier met de voorproevertjes.

Sandra&Marijn 41Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sharon&Dag

Zaterdag mocht ik het Kerkelijke huwelijk fotograferen van Sharon en Dag. Sharon kwam voor haar feest samen met Dag en de kindjes hun mooiste dag vieren in haar geboortedorp Koolskamp. De voorbereidingen waren al aan de gang in het kapsalon van mama Martine toen ik toekwam. Het salon van Martine ken ik al van toen ik zelf nog een klein manneke was. Het was er een gezellige drukte waar we even aan ontsnapten naar de oude brouwerij van Rodenbach om de fotoshoot te gaan doen. Daarna kwam de glamourbus hun oppikken om nog even een hapje te gaan eten alvorens de klokken luidden van de Kerk. Het werd een emotionele viering. Daarna ging het terug naar de feestzaal om nog wat familieportretten te nemen.
Sharon en Dag ik wens jullie en de kindjes een gelukkig leven samen toe en veel plezier met het bekijken van de voorproevertjes

Sharon&Dag 31Klik hier voor het vervolg...
Comments

Charlotte&Bert

Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik het huwelijk van Charlotte en Bert mocht fotograferen op wat één van de zwoelste dagen van deze zomer tot nog toe zou worden. Het werd een dag vol gelach en emotierijke momenten. Charlotte werd opgepikt door Bert bij haar ouderlijke thuis voor de fotoshoot in de 'relatieve' friste van de voormiddag. Daarna werd de familie en vrienden ontvangen om naar het nieuwe stadhuis van Zwevegem te gaan voor de burgerlijke plechtigheid. De huwelijksplechtigheid werd in intieme kring gehouden en gelukkig werd er op het laatste moment voor een pittoreske boerderij in Rollegem gekozen om ons van een zomerse regenbui te behoeden. De recepties en avondfeest gingen door in Salons Alta Ripa te Outrijve, waar de feestelijkheden doorspekt werden met hartelijke speeches, gezang en spel.

Charlotte en Bert, ik heb meegenoten op jullie dag en ik hoop dat de voorproevertjes in de smaak vallen.


Charlotte&Bert 72Klik hier voor het vervolg...
Comments

Evelien&Thijs

Zaterdagmorgen mocht ik mij verheugen op alweer een mooie dag met het huwelijk van Evelien en Thijs. In de ochtend pikte Thijs zijn aanstaande op bij haar ouders thuis in Zulte met de Sima Tours oldtimerbus. Chauffeur Raf bracht ons gezwind naar het stadhuis van Waregem alwaar de schepen het burgerlijke huwelijk inzegende. Daarna was er een korte stop bij het koppel thuis om erna naar de kapel door te rijden voor de geanimeerde huwelijksmis met een bij momenten komische pastoor van dienst Happy. Het kersverse bruidspaar mocht daarna schitteren in hun fotoshoot in een mooi domein in de Vlaamse Ardennen. Een kleine rit later waren we verwacht in Salons Alta Ripa voor de receptie en het avondfeest. Ik kijk met veel plezier terug naar jullie dag. En hoop dat jullie ook veel plezier hebben met het bekijken van jullie voorproevertjes.

Evelien&Thijs 302

Klik hier voor het vervolg...
Comments

Beau&Charlotte

Zaterdag mocht ik het burgerlijk huwelijk fotograferen van Charlotte en Beau. Charlotte is van mijn geboortestad maar leerde Beau kennen uit de verre Noorderkempen. Na twee jaar en vele treinritten later om bij elkaar te zijn, besloten ze te komen samenwonen in het landelijke Staden. De nonkels hadden hun Citroens DS opgeblonken om de bruidjes te brengen naar het stadhuis alwaar het dringen was voor een plaatsje binnenin. Het treinstation van Lichtervelde is nog altijd een plek van herinneringen op weg naar elkaar en daarom deden we er daarna ook hun fotoshoot. De Colliemolenhoeve in Oostnieuwkerke verzorgde de familie van drank en spijs om wat te bekomen alvorens alle vrienden arriveerden voor een spetterende avond vol dans en muziek en gelach. Beau en Charlotte, bedankt dat ik jullie huwelijksfotograaf mocht zijn en ik wens jullie nogmaals veel geluk toe met elkaar. Veel plezier met de voorproevertjes!

Beau&Charlotte 34Klik hier voor het vervolg...
Comments

Carmen&Nicolas

Afgelopen zaterdag mocht ik het huwelijk Van Nicolas en Carmen vastleggen. Het koppel leerde mekaar kennen tijdens hun studies in Leuven, maar hun trouwdag ging door in Rollegem nabij Kortrijk. Het pittoreske kerkje was bijna tot de nok gevuld met vrienden, familie en een sfeerbrengende gospelband. Na de mis gleed het koppel in de ouwe MG en snorden ze gezwind naar het Chateau du Biez in Henegouwen waar de recepties en avondfeest doorgingen.
Carmen en Nicolas en familie wil ik langs deze weg nogmaals proficiat wensen met het huwelijk.

"Baie plesier met die kiekies" Happy


Nicolas&Carmen 17Klik hier voor het vervolg...
Comments

Evy&Bjorn

Afgelopen weekend mocht ik het burgerlijke huwelijk van Evy en Bjorn fotograferen. Na het stadhuis gingen we gedreven door de winden van storm Ulla naar de Cultuurfabriek voor hun fotoshoot. Ik wens jullie bij deze nog vele mooie jaren samen. Veel plezier met de voorproevertjes!

EVY&BJORN 18

Klik hier voor het vervolg...
Comments

Kelly&Kurt

Zaterdag mocht ik het huwelijk van Kelly en Kurt fotograferen. Ze hadden me al op twee jaar voordien geboekt en alles was perfect gepland op deze mooie dag. Hun jarenlange liefde voor elkaar werd bezegeld in de Godelievekerk in Roeselare. Het was een mis vol symboliek met mooi gezang en een ook de kinderen van Lenteland kwamen op het einde een dansje plaatsen om hun 'Kelly' te feliciteren. Daarna ging het gezelschap met de bus naar feestzaal de Vossenberg voor het avondfeest waar tot in de late uurtjes de beentjes werden gestrekt.

Kelly en Kurt, ik wens jullie langs deze weg nogmaals proficiat toe met elkaar! Ik hoop dat jullie evenveel plezier hebben met het bekijken van de foto's als ik had met ze te nemen.


KELLY&KURT 24Klik hier voor het vervolg...
Comments

Valerie&Adam

Due to the mix of nationalities of the wedding party this post is going to be in English.
The wedding I shot on saturday was by no means 'the usual happening'! Valerie was born and raised in Roeselare but her heart was stolen by Adam when studying in the UK.
They had always been fascinated by traveling and moved to way down under in New Zealand. But for their marriage they chose to come to the hometown Roeselare.
Family came from the UK and Spain to attend this joyful event. And what a lively bunch of people they were! It was a day full of laughter and even some tears. Valerie and Adam and little Ruby, I wish you two best of luck together. Enjoy the small selection of pics I put online for you. Congrats!

Valerie&Adam 48Klik hier voor het vervolg...
Comments

Liesbeth&Kenny

Vrijdagnamiddag mocht ik de burgerlijke trouwplechtigheid van Liesbeth en Kenny fotograferen. Het gelukkige koppel trok daarna naar de feestzaal Ter Eeste bij de brouwerij van Rodenbach om dit te vieren.
Wat eerder in de namiddag was ik met het koppel de brouwerij met zijn oude brouwzalen gaan verkennen voor hun fotoshoot. Een schitterende fotolocatie die ik nog herinner van bezoekjes vroeger.
Een Roeselaarse jongen voelt zich algauw helemaal in zijn nopjes en Liesbeth en Kenny schitterden in deze omgeving. Veel plezier met de voorproevertjes en nogmaals proficiat met jullie huwelijk.

Liesbeth&Kenny 18Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sofie & Jonas

Zaterdag mocht ik de huwelijksdag van Sofie en Jonas meebeleven. We hadden elkaar reeds vorig jaar ontmoet voor een leuke verlovingsshoot dus het ijs was snel gebroken. Reeds van bij de voorbereiding was ik er al bij. Algauw kwam Jonas zijn bruid oppikken met de bus en na enkele korte tochtjes naar het stadhuis en de kerk was het kersverse koppel klaar voor de fotoshoot. Snel daarna kon het feest losbarsten in Feestzaal het Vijverhof.
Ik wens het gelukkige koppel nogmaals proficiat en veel kijkplezier!

Jonas en Sofie 1
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Eline & Bert

Like two lovebirds in a tree, this was meant to be…

Zaterdag mocht ik het huwelijk van Bert en Eline meemaken. Hun jarenlange liefde voor mekaar hebben ze op deze dag bevestigd door mekaar het jawoord te geven in het bijzijn van familie en vrienden in het stadhuis te Gits. Het werd een zonovergoten dag met een intiem feestje in een italiaans restaurant en een verblijf in een megachique B&B in Ieper, waar we ook de fotoshoot gedeeltelijk hebben gehouden. Ze hadden met veel aandacht voor detail een 'lovebirdthema' verwerkt in de tafelornamenten en ook de zalig versierde weddingcakes zagen eruit om van te snoepen! Ik wens jullie langs deze weg nogmaals proficiat en veel plezier met de voorproevertjes!

IMGL6815
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Een niet alledaagse verlovingsshoot

Op het einde van het vorig huwelijksseizoen deed ik de verlovingsshoot van Jonas en Sofie. Na wat ideetjes te hebben overwogen qua locatie kwam plots de beslissing om dit te doen waar Jonas al enkele maanden aan het werk was aan een project. Bij aankomst in deze scheepswerf had ik algauw door dat dit geen alledaagse uitnodiging zou worden!

Jonas en Sofie loveshoot 3Klik hier voor het vervolg...
Comments

Annelies&Stijn

Eerder deze zomer trouwde Thomas, de broer van Annelies en ditmaal was het de beurt aan Annelies en Stijn om elkaar het jawoord te geven. Maar het jawoord geven aan een vrijwillige brandweerman gebeurt niet in alle stilte Happy.
Stijn pikte de bruid op met de brandweerwagen en éénmaal aan het stadhuis vormden de collega's een erehaag voor het koppel. Na een kort bezoekje aan de kazerne vertrokken we naar Brugge voor de fotoshoot, Annelies hield hier nog altijd veel leuke herinneringen aan over uit haar studententijd. 's Avonds trok het feestgezelschap naar Salons ten Boogaerde.

Stijn en Annelies, ik wens jullie hierbij nogmaals proficiat toe en veel kijkplezier!

Annelies&Stijn 6Klik hier voor het vervolg...
Comments

Hannelore&Kurt

Vorig weekend mocht ik het Kerkelijk huwelijk en de recepties van Hannelore en Kurt fotograferen. De feestelijkheden speelden zich af in het landelijke Outrijve. Het feestgezelschap werd met een tractortje en huifkar naar het pittoreske Kerkje gevoerd, waar een heel warme en unieke Kerkelijke plechtigheid plaatsvond. Daarna was het slechts een kort ritje terug naar de Kasteelhoeve om de recepties van start te laten gaan. Deze keer is de reportage vooral zonder poseren verlopen om zoveel mogelijk de spontaniteit te bewaren.
Langs deze weg wens ik jullie nogmaals een gelukkig leven samen toe!
Genieten jullie even mee?

Hannelore&Kurt 179
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Katelijne & Pieterjan

Een week of twee geleden mocht ik de huwelijksreportage van Pieterjan en Katelijne verzorgen. Van in de vroege ochtend waren de zusjes al in de weer met de voorbereidingen voor wat een schitterende dag beloofde te worden daar in 'Brugge die Scone'. Pieterjan kwam zijn bruidje oppikken om met de bus naar het stadhuis van Roeselare te rijden. Daarna ging het terug richting Brugge voor een korte fotoshoot in het centrum. Maar al snel luidden de klokken in de verte voor de moment supreme in de O.L.V-Kerk. Een prachtige kerkdienst later reed het gezelschap richting Salons Saint-Germain alwaar het feest van start ging.

Nogmaals mijn felicitaties en veel plezier met de voorproevertjes!

Katelijne&Pieterjan 9Klik hier voor het vervolg...
Comments

Annelies & Bram

Psssst, ik heb een nieuwsje dat de cover van een glossy magazine verdient!
Dit weekend zijn Bram en Annelies getrouwd en ondergetekende kon deze blijde gebeurtenis op de foto zetten.
In het dagelijkse leven klikken beide tortelduifjes met de Macmuis in de grafische wereld, maar dat het op alle andere vlakken ook klikt daar mag je gerust van zijn.
Die twee samen zijn gelijk een 'certified PDF' krijgen drie dagen voor deadline met een lintje rond Winking. Nu genoeg 'inside jokes' uit de branche en genieten van de pics!

Nogmaals mijn felicitaties en bijt maar eens goed in die 'Big Apple'

en P.S.: er zit een voorproefje verborgen ergens voor een volgende blogpost Happy


Annelies&Bram 2Klik hier voor het vervolg...
Comments

Siglinde & Wim

Zaterdag mocht ik het huwelijksfeest van Siglinde & Wim vastleggen. Hun zonovergoten mooiste dag speelde zich vooral af in Beernem, de oldtimerbus uit het jaar '32 bracht ons van stadhuis naar Kerk en daarna richting Feestzaal het Eikenhof in Zwevezele. Veel plezier met deze korte preview en nogmaals mijn felicitaties!

Siglinde&Wim 3
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Sofie & Thomas

Een paar jaar geleden sprak fotografieliefhebber Thomas mij aan op het huwelijk van een bevriend koppel. En zie wat daarvan gekomen is twee jaar verder! Zaterdag stapten Sofie en Thomas in het huwelijksbootje, of was het nu een huwelijksvliegtuig Happy ? Wat het vervoersmiddel van hun keuze ook moge zijn, de reis van hun leven is gestart!
Voor de gelegenheid gingen we met Sambabusjes naar het stadhuis te Harelbeke waar de talrijke opkomst van bellenblazende vrienden bij de burgerlijke plechtigheid de enige natte passage werd die dag! Het busje bolde door de glooiende heuvels via de Cultuurfabriek en het Muziekbos naar het Domaine de Jaurieu waar de receptie en avondfeest doorgingen.
Nogmaals een proficiat aan jullie en de hele familie en nog een felicidades op de koop toe! Tot in het najaar voor het vervolg!


Sofie&Thomas001Klik hier voor het vervolg...
Comments

Emmilie & Wouter

Vorig weekend mocht ik het huwelijk meebeleven van Wouter en Emmilie. Enkele maanden geleden hadden we bij ons eerste gesprek al snel de spreekwoordelijke 'klik' gemaakt. Zo kon ik er op hun trouwdag er lustig op los klikken Happy. Het werd een zalig zomers dagje met onderandere een fotoshoot in het Sterrebos in Rumbeke en een zeer pittoreske huwelijksceremonie in een 'hoevestijl' Kerkje. In het Vijverhof werd er geklonken op het kersverse paar en na enkele glaasjes is een dol tochtje met de speedboot gelukkig voor iedereen 'droog' afgelopen...
Congratulations to those 'highschool sweethearts'. En dank aan reddende engel Rosa die mijn koffer heeft bevrijd uit een gesloten kasteel Winking

Emmilie&Wouter004Klik hier voor het vervolg...
Comments

Tonia & Jeremy

Of hoe buurmeisjes snel groot worden. Zaterdag mocht ik het huwelijk van Tonia en Jeremy vastleggen. Het werd een mooie dag waarbij het feestgezelschap met paardenkoets naar het stadhuis van Roeselare werd gebracht. Gedurende de hele dag was het ook voor mij een leuk weerzien van vele bekende gezichten. Via deze blogpost wens ik jullie tweetjes nogmaals proficiat en veel succes toe!

Veel kijkplezier met dit voorproefje!

Klik hier voor het vervolg...
Comments

Een gevleugelde verlovingsshoot

Op het einde van de vorige zomer deed ik een verlovingsshoot met Thomas en Sofie. Al snel kwamen we tot een gezamenlijke interesse in reizen. Daar kon ik iets mee en hun fotoshoot en huwelijksuitnodiging werd er eentje in 'travelstyle'. Voor de locatie had ik een 'vliegplein' in de buurt in gedachten. Na deze locatie al eens gescout te hebben leek vlak voor zonsondergang ideaal te zijn. Tijdens de shoot bleek er toch één en ander te bewegen van vliegtuigjes rondom ons wat uiteindelijk wel wat leuke momenten opleverde! Ik kijk alvast uit naar de maand juni voor hun huwelijk.


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Lien & Kristof, a 'white wedding'

Op een zwoele zomeravond had ik deze zomer hun verlovingshoot met Lien en Kristof aan het strand. Gisteren had ik de eer om hun trouwdag te mogen fotograferen, het was zo ook mijn eerste trouwshoot in een winterse sfeer.
Lien zag er met haar „white dress” fantastisch uit en paste naadloos in de besneeuwde omgeving Happy. De frisse temperaturen konden de sfeer niet drukken en ook de decapotable bus met een vree goeie chauffage bracht ons van stadhuis naar Kerk en uiteindelijk naar het Fabriekspand alwaar het feest pas goed losbarstte. Lien en Kristof jullie zijn een keitof koppel en ik heb me vree geamuseerd met jullie op jullie mooiste dag.
Veel plezier met de voorproevertjes en proficiat!!!!Klik hier voor het vervolg...
Comments

Trouwshoots in de nieuwe brochure met huwelijksfotografie door Kristof Pattyn Grafiek en Foto uit Roeselare

Kristof Pattyn Grafiek & Foto stelt u de nieuwe brochure van zijn huwelijksfotografie voor. Ik bied u een reportage volledig op maat aan. Trouwkoppels kunnen deze brochure in PDF-vorm verkrijgen door mij een vrijblijvend mailtje te sturen. Zo heeft u alvast een idee omtrent wat u allemaal kan verwachten op uw ‚mooiste dag’.

Comments

Mieke & Bart

We hebben het goe weere besteld zei Bart, en ’t goe weere hebben we inderdaad gekregen gisteren! De trouwdag van Bart & Mieke werd een zonovergoten dag waar de familie met een oldtimerbus van Roeselare naar de pittoreske Sint-Martinuskerk te Loppem werd gebracht. Een mooier kerkje kon er niet zijn voor dit prachtkoppel!
Nogmaals mijn felicitaties en veel plezier met de voorproevertjes!


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Pieter & Sarah weddingshoot in Kortrijk

De weddingshoot van Sarah en Pieter heeft me veel mooie kanten van Kortrijk laten ontdekken. Als twee rasechte Kortrijkzanen was de hele stad voor even hun fotoset! Ik heb mij vree geamuseerd met jullie die dag en kiezen tot deze kleine selectie was geen makkelijke taak Happy
Alvast veel plezier met de voorproevertjes en nogmaals proficiat!


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Fotoshoot op strand met Lien & Kristof

Toen de zomer nog in betere doen was ben ik eens met Lien & Kristof naar het strand getrokken voor een fotoshoot bij zonsondergang. Ik toon jullie daar graag wat foto’s van en kijk al uit naar hun grote dag in december, brrrr... Happy


Comments

Ann-Sophy en Filip

Dit weekend op het einde van een ware hittegolf mocht ik het huwelijk van Ann-Sophy en Filip vastleggen. In de loop van de dag werd de hitte van de afgelopen dagen verdreven door een frisse regenbui waardoor we gewapend met paraplu’s (en niet alleen flitsparaplu’s Happy ) zijn gaan schuilen in een treinstation. Het werd een leuke shoot en via deze weg wil ik het koppel nogmaals feliciteren.

Ride that train of love till eternity...

Alvast veel plezier met de slideshow!

Comments

Aperture 3 slideshow met Cubaans sfeertje!

De upgrade van Aperture 2 naar 3 is lang genoeg uitgesteld wegens geruchten van problemen met het omrekenen van de library. Maar met de nieuwe 5D mark 2 sRaw 1 en 2 bestandsformaten die alleen herkend worden door Aperture 3, kon ik niet meer nalaten om mij aan de upgrade te wagen.
Na een 6-tal uur is heel mijn beeldcatalogus omgerekend en kan ik nu de beelden veel sneller bewerken als tevoren met de 64-bitmodus van de nieuwe software. Buiten de snelheidswinst en zo’n 200 nieuwe functies lijkt de mogelijkheid om slideshows te maken met muziek een leuke toevoeging. Verleden weekend heb ik foto’s genomen op een trouwfuif met Cubaanse sfeer van Johan & Ine. De beelden zijn vooral genomen met de nieuwe 5D mark 2 en een 35 mm 1.4 lens. Daar waar ik kon heb ik nog wat bijgeflitst met een tweetal speedlites. De Schaduw heeft zijn naam niet gestolen wanneer je kijkt naar de lichtomstandigheden ter plaatse. Happy

Een korte impressie in het quicktime videoformaat (Na van enkele mensen te hebben vernomen dat dit nogal traag laadt heb ik de film eens naar Vimeo geuploaded, zo kijkt het wat sneller. Tot nog toe is de snelheid en flexibilteit van de Flickr slideshows toch superieur vind ik. Je kan altijd ‚on the fly’ beeldvolgordes veranderen of beelden toevoegen bvb. Het voordeel van de Aperture slideshow schuilt meer in de mogelijkheid om een DVD te branden en minder in het gebruiken op webpagina’s. Bemerk ook dat de kwaliteit van de Flickrbeelden superieur is tov video)

Music courtesy of The Buena Vista Social Club.

Vimeo presentatie van Quicktimevideo

Cuban party from Kristof Pattyn on Vimeo.
Flickr presentatie.


Comments

Johan en Ine

Vandaag zijn Johan en Ine getrouwd. Een goeie reden om nog eens een blogpost te maken. De kinderen hadden het ook naar hun zin op deze dag waar alleen vogels en ballonnen in de lucht mochten.
Nogmaals van harte proficiat en veel plezier met het voorproefje van de foto’s.


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Tina, Marc, Jef, Juul en Jerom in 'remarried with children'

Gisteren mocht ik de trouwplechtigheid en huwelijksfuif van Tina en Marc vastleggen. Ik laat jullie alvast meegenieten van de spontane beelden die ik op deze dag kon nemen.
Ik wens jullie via deze weg nogmaals mijn warmste felicitaties toe.
True love conquers all...


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Zet het maar in de krant, Isabelle en Tom zijn als een getrouwd koppel terug in hun nest beland!

Gisteren mocht ik de huwelijksreportage van makker/collega Tom Brinckman en Isabelle vastleggen. Het werd een zonovergoten wervelende dag met een mooi gevulde agenda (Tom is geen doetje op dat vlak).
Tom kent u ongetwijfeld als freelancefotograaf van vooral Het Brugsch Handelsblad, dit was bij momenten wel te merken bij sommige verrassingen van vrienden en gadgets die we mee op sleeptouw namen gedurende de dag Happy.
Het was een leuke dag samen met jullie Tom en Isabelle, langs deze weg wens ik jullie nogmaals vele mooie dagen met elkaar toe daar in 'Brugge die Scone'.

Een voorsmaakje van een onvergetelijke dag...


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Valerie en Hans getrouwd nabij D(r)oomkerke!

Zaterdag mocht ik het huwelijk op de gevoelige sensor vastleggen van Valerie en Hans. De weerberichten dreigden met hevige onweders maar te Doomkerke bleef het weertje meezitten op deze droomdag. In het landelijk gelegen Doomkerke ligt de pittoreske B&B Droomkerke, de ideale locatie voor dit zomerse feest. De boomgaarden met perelaars dichtbij de B&B gaven mij het idee om daar gebruik van te maken in de shoot.
Nogmaals mijn felicitaties Valerie en Hans, and enjoy those white sandy beaches Happy


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Zomers trouwfeest in Italo-Grieks-Belgische sfeer!

Laatst nam ik de trouwfoto's van Vass en Julie. De goden waren met ons die dag, het werd een zonovergoten aprildag met een Italiaans sfeertje.
De Vespaclub van Roeselare maakte zijn opwachting aan het stadhuis om het verse koppel te begeleiden naar hun receptie.
Ondergetekende was enkele uurtjes aktief als fotograaf in reportagestijl waarbij ik zoveel mogelijk het 'fly on the wall' principe heb gehanteerd. Few directions just observations.

Nogmaals gefeliciteerd Vass en Julie!


Enkele sfeerbeeldjes


Klik hier voor het vervolg...
Comments

Vespa and romance bring a little bit of Italy to Belgium...

Gisteren had ik een verlovingsshoot met een koppel dat gek is op het icoon der scooters, de Vespa! Op een zonovergoten dag zijn we op stap gegaan met de Vespa en zochten we de schaduwrijke plekjes op waar ik het koppel 'strobist' style heb belicht. Het gebruik van speedlites is zeer dankbaar op zulke dagen. Het werd een toffe shoot en ik moet zeggen dat zo'n Vespa toch wel een aanlokkelijke optie is om je door het drukke stadsverkeer te begeven.

Enkele platen:Speedlite als kicker linksachter en doorshietparaplu camerarechts


1 speedlite rechtstreeks op achtergrond van links en 1 doorschietparaplu van camerarechts
1 doorschietparaplu zeer dicht linksvoor koppel
1 doorschietparaplu zeer dicht linksvoor koppel

1 speedlite rechtstreeks op achtergrond van rechts (met blauwe gel) en 1 doorschietparaplu van camerarechts (met 3/4 CTOgel)
Natuurlijk licht weerkaatst via een enorme witte muur camerarechts.


Comments

Heike, Benoit, Gloria en Mauro

Gisteren mocht ik het trouwfeest van Heike en Benoit vastleggen. Benoit is iemand die ik reeds kende van op mijn werk en hij was op zoek naar iemand die hun trouwfeest wilde fotograferen. Hun wens was een reportagestijl met weinig dirigeerwerk en veel spontane momenten. Iets waar ik ook voorstander van ben. Als ik nu naar buiten kijk terwijl het aan het plenzen is besef ik dat we gisteren een meevallertje hadden. Dank aan Tine voor de referentie ( Winking) en dank aan de weergoden voor hun goeie wil.
Voor de liefhebbers van de technische kanten.
Het grootste deel van de dag heb ik gebruik gemaakt van de diafragmavoorkeuzemodus gekoppeld aan een variabele ISO-waarde naargelang ik binnen of buiten aan het werk was. Mijn lievelingslens 17-55 IS 2.8 is mij hier goed van pasgekomen. Verder heb ik gedurende de gehele dag naargelang de situatie iets bij geflitst (Speedlight 580) met de 'drag the shutter' techniek, een techniek waarbij je de flits subtiel gebruikt om iets bij te lichten zonder daarom de flits te laten overheersen. Waar mogelijk werd deze flits dan nog eens via een muur of plafond gekaatst.
Er zijn dus bovenop de keuze van je diafragma nog 3 factoren die je belichting kunnen beïnvloeden namelijk sluitertijd, ISO en flitssterkte. Bij binnenwerk prefereer ik ISO 400 tot 800, bij een sluitertijd van 1/80s is dit nog net uit de losse pols te schieten met de IS op actief. De achtergrondsbelichting doet mooi zijn werk en wordt nog een beetje bijgeflitst met de speedlight die ik ook manueel bijregel met flitsbelichtingcompensatie.
Bij de laatste foto is gebruik gemaakt van een extra speedlight in een witte paraplu op flitsstatief.
Zoals je ziet heeft dochtertje Gloria ook al last van de fotografiekriebel.

Enkele sfeerbeelden.Klik hier voor het vervolg...
Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.