etc

Kids are gonna be alright!

De communies zitten er weer op en daarom wou ik nog even enkele beeldjes met jullie delen!

kaartje2
Klik hier voor het vervolg...
Comments

Kidsshoot op thuislocatie met de Lastolite Ezyboxes

Laatst had ik nog een leuke shoot met twee kinderen in hun vertrouwde thuisomgeving. Thuis zijn kinderen meestal meer op hun gemak dan in één of andere studio. En als de fotograaf dan ook zijn eigen speeltjes zoals de belichting meebrengt, dan valt zo’n fotoshoot dan plots wel weer mee. Om op locatie te werken heb ik een assortiment van flitsparaplu’s, maar wanneer ik met jonge kinderen werk dan gebruik ik liever de softboxen van Lastolite. De hoofdreden daarvoor is dat deze geen scherpe uitstekende elementen bevatten en wanneer deze per ongeluk zouden omvallen, er zo goed als geen kans is dat er zich iemand pijn zou doen! Voor de volgende beelden gebruikte ik 2 Ezyboxen van Lastolite. Een Ezybox van 54 cm als kicker en een Ezybox 76 cm als hoofdlicht.
Ondanks de grote vensterpartijen zorgen deze softboxen voor een flexibelere manier van werken en zijn ze een goeie aanvulling op het reeds aanwezige natuurlijke licht.

Enkele resultatenComments

Plechtige Communie fotoshoots

De plechtige communievieringen zijn nu ook voorbij. Zo kan ik jullie nog enkele communieshoots op locatie tonen. Joran kende ik al sinds zijn eerste communieshoot nu reeds 6 jaar geleden. Dat deed er mij even bij stilstaan hoe de tijd vliegt! Weg is de tijd van die stukken piepschuim en trage lenzen Happy.
Ook voor Joran werd gekozen voor een triptiekje. Bij foto 1 en 2 werd de Sunbounce Zebra ingezet, bij de laatste een Softbox als hoofdlicht en de zon als haarlichtje.

Proficiat kids!


Toon was verzot op tractoren, de tractor op de achtergrond is een Fendt uit de jaren 70. Het geluid van de opstartende motor ken ik uit de duizend, daar het de tractor van de boerderij was naast mijn ouderlijke huis. Toon is belicht door een softbox opgehouden hoog door de papa en een reflectiescherm onder. De achtergrond werd ingeflitst met blauwe gels. En de koplampen van de tractor niet vergeten van de Fendt natuurlijk Happy

Comments

Eerste Communie fotoshoots

De Eerste Communievieringen zitten erop, de laatste weken heb ik verschillende shoots gehad met communicanten en nu mogen alvast de eerste reeks gezien worden.
Proficiat kids!

Hierbij toon ik jullie enkele bedankingskaartjes, triptiekjes en bladwijzers en losse foto’s.

Christina had reeds eerder geposeerd in een korte minishoot voor de uitnodiging. Bij een tweede shoot lijkt al dat ‚gedoe’ met die lenzen en reflectieschermen enzomeer, al wat gewoner en al snel voelt iemand met weinig
poseerervaring zich al heel wat minder onwennig voor de camera.


Het bedankingskaartje van Christina werd een gevouwen triptiekje van driemaal een foto van 10 op 15 cm. Dit blijft mooi rechtstaan op de schoorsteenmantel en ook komen de foto’s beter tot hun recht dan bij de klassiekere collages. De California Sunbounce met zebra warmtedoek gaf mooi warm kaatslicht bij de laatste uurtjes zonlicht.

Bij de foto’s van Yentl aan zee heb ik vooral met een gekaatste speedlight gewerkt in de Sunbounce.Een zevenluikje past wanneer het wordt toegeplooid mooi in een handtas of damesportefeuille en is bijna een klein mini-albumpje dat u altijd bij heeft.

Bij Robbe werd de shoot op een oud boerderijtje een gekke beestenboel en wederom was de Sunbounce een grote hulp. In de eerste foto voor de klas werd een softbox linksvoor als hoofdlicht gebruikt en linksachter werd de zon weerkaatst door een Sunbounce.


De shoot van Marie-Sophie werd een leuke shoot op het strand met vooral natuurlijk ochtendlicht en sporadisch gebruik van de Sunbounce. De bedankingskaartjes waren 13 op 18 cm, zo kan men ook in een standaard fotoframe nog lang nagenieten van de foto’s.

Comments

De communies komen eraan

Niet alleen bedankingskaartjes voor uw communicant maar ook een uitnodiging voor het feest is leuk om in de bus te krijgen. Een leuke spontane foto zonder feesttenue kan daarvoor ook worden verwerkt in het ontwerp. Bij Christina gingen we even in de tuin met California Sunbounce en nog een Walimex als haarlichtje en al snel hadden we een passend beeld voor het ontwerp.

Comments

Judithe babyshoot...

Deze morgen mocht ik deze babyfoto's nemen. Het thema van de kaartjes was sober stijlvol wit, dat hadden ze daarboven ook begrepen, de engeltjes hebben ter gelegenheid van de geboorte van Judithe hun kussenslopen geleegd en het land bedekt met een sneeuwwit tapijt.
Nogmaals gefeliciteerd aan de ouders en familie HappyComments

Dante is geboren...

Het is nogal stil geweest in blogland de laatste tijd, maar dat heeft deugd gedaan Winking

Steven en Melanie nogmaals proficiat met het nieuwe boeleke!

Dante is een wolk van een baby Happy

De foto's zijn genomen met mijn nieuwe 50 mm 1.4 lens. Met behulp van een Lastolite softbox en een doorschietparaplu heb ik ervoor gezorgd dat ook op een druilerige herfstmorgen er toch nog wat licht was.
De postprocessing emuleert een Agfa APX film, een lichte sepiatoon en vignet werden met Silver Fx toegevoegd.Comments

Babyshoot

Laatst had ik nog een babyshoot. De foto's zijn omgezet met Silver FX naar zwartwitjes.

Nogmaals mijn felicitaties aan de gelukkige ouders HappyComments

Kidsshoot met paard

Laatst mocht ik enkele foto's nemen voor een communicant die verzot was op paarden. Bleek dat het paard niet zo verzot was op dat grote zwarte ding dat uit zijn stal werd gedragen (softbox Happy ) . Al snel hebben we besloten om de shoot met het aanwezige licht te klaren, daar was het paard zichtbaar tevreden mee want die kon het wel goed vinden met de kinderen.
Daarna heb ik toch even de strobist in mij losgelaten met een paar portretten op de tuinbank. Daar was de lichtopstelling een softbox linksvoor en een gesnoote speedlite rechtsachter.

Een paar plaatjes.


Comments

Leiloo is growing...

Laatst was ik nog bij mijn petekindje op bezoek, ze was naarstig in de weer met haar nieuwe tuingereedschap. Kon het niet laten om wat plaatjes te schieten.
Geen speedlites, gewoon avondlicht op een licht overtrokken zomeravond met de vlam in de BBQ voor de eerste keer dit jaar.


Comments

Kidsshoot op een zonnig dagje

Dit weekend heb ik een shoot gehad met kids in de tuin. Nog maar pas waren we begonnen en de zon begon haar van haar beste kant te laten zien. Niet ideaal voor mij maar daar zijn mouwen aan te passen Happy.
Bij de volgende foto was ik blij dat ik mijn Lastolite opvouwbare achtergrond meehad. Ik liet 2 mensen deze ophouden boven de kindjes zodat deze niet in de blakende zon hoefden te zitten, het licht was anders zo fel dat ze hun ogen niet konden openhouden. Daarbij heb ik links en rechts 2 speedlites in een doorschietparaplu en een softbox gebruikt om de kinderen weer op te lichten in deze schaduwzone.


Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechts
Lastolite background als schaduw, EZbox links, doorschietparaplu rechtsLastolite background als schaduw, EZbox rechts, doorschietparaplu links
On camera fillflash en reflectiescherm camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts
In de schaduw met softbox camerarechts

Comments

School maakt wederom mooi schuiloord bij uitgeregende communieshoot

Daarnet had ik wederom een shoot voor een communie. Het weertje zorgde ervoor dat de flitskes goed van pas kwamen op de locatie. In een krap uurtje hebben we er toch een paar leuke beelden kunnen uithalen. Bij het wegrijden van dat schooltje kwamen we een groezelig steegje tegen waar ik ook wel nog even wilde rondkijken, nog rap eens de softbox terug uit de auto gehaald en bij zo goed als het laatste beetje uitgeregende avondlicht toch nog een paar plaatjes geschoten.

enkele beeldjes
Linksvoor EZbox van Lastolite en linksachter gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot.
Rechtsvoor EZbox van Lastolite en linksachter gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot. (Cross-light setup)
Linksvoor EZbox van Lastolite en linksbovenachter (hoog op de overloop) gesnoote speedlite met David Honl speedsnoot.
1 Lastolite EZbox cameralinks. Hij is 11 maar wordt er Winking
1 Lastolite EZbox cameralinks.
1 Lastolite EZbox cameralinks.Comments

Communieshoot in 't schooltje

Dit weekend had ik een leuke shoot met Julie. Met de eerste communie in aantocht leek het ideaal om een paar platen in haar school te nemen.
Het was zo'n schooltje waarvan je helemaal weer even in je eigen school van vroeger binnenstapte Happy.
Ware het niet dat er al eens een router aan de muur hing en er senseo koffie werd geschonken.


Enkele plaatjes.Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksachter doorshietparaplu en linksvoor softbox met speedlites.Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksachter doorshietparaplu en linksvoor softbox met speedlites.
Diffuus invallend natuurlijk raamlicht van links
Diffuus invallend natuurlijk raamlicht van links
Belichtingsinfo: invallend diffuus raamlicht achter, linksvoor doorshietparaplu en rechtsvoor softbox met speedlites.

Comments

Communieshoot

Dit weekend had ik een leuke shoot waar ik wat foto's heb genomen voor op een communiekaartje. Het was een bewolkte dag (en berekoud) wat ideaal was voor buiten.
Chapeau voor Simon die toch dapper door heeft gevoetbald tot de juiste shot. Gelukkig waren de rest van de shots genomen in een warmere omgeving. Happy
De foto's zijn omgezet naar een warme variant van zwartwit en voorzien van een vignet in Aperture 2.0.1speedlite in doorshietparaplu van links en 1 speedlite met gobo van rechtsachter (ingesteld iets boven omgevingsbelichting)1 doorschietparaplu van rechtsboven, 1 speedlite gekaatst via plafond linksachter1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!1 doorshietparaplu linksvoor en 1 gesnoote speedlite rechtsachter vastgehouden door de papa!

Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.