etc

Night Time World

De blog is een beetje verwaarloosd geweest de laatste tijd Happy Daarom dacht ik even wat foto's met jullie te delen die ik bundel onder de naam ' Night Time World'. Tot drie weken geleden wanneer het nog 13 graden was 's nachts ben ik meerdere keren in het holst van de nacht bezig geweest met 'lightpainting'. In de bossen van de Hoge Venen, De Westhoek en andere plekken met weinig lichtverontreiniging kan je makkelijker aan de slag. De camera op statief, flitsen, toortsen, vuurwerk en ander ontvlambaar materiaal zorgden voor de volgende beelden. Veel kijkplezier, ik had alvast veel plezier ze te maken en verlang al naar de volgende periode met warmere nachten Happy

Comments

De steenbakkerij...

Met deze blogpost neem ik jullie nog eens mee naar een bijna verlaten plekje. Zo kwam ik bij de buizenmakerij van Jan Dumoulin. Ik hoorde er het verhaal van een man en zijn gevecht om de buizenmakerij te bewaren waar zijn ouders reeds stenen bakten om de door de oorlog verwoeste regio herop te bouwen. Hij is er in geslaagd om de site te beschermen tegen de uitbreiding van de nieuwe industrie die aast op het domein. De site met de oude steenbakkerij en de omliggende kleiputten is erkend industrieel erfgoed geworden en er is zelfs een stil plekje waar men van de rust kan genieten op een bankje.

Als je rechtsonder klikt in de slideshow kan je de foto’s fullscreen bekijken

Comments

Frans

De laatste tijd heb ik mijn handen vol met communieshoots. Nu het weer begint te beteren en de lente het groen terugbrengt in ons leven is het ideaal om buiten aan de slag te gaan voor de kinderportretten. De zee is al een paar keer een ideale uitvalsbasis geweest maar ook een paar mooie plekjes dichterbij vielen heel goed mee. Zo heb ik dit weekend de boerderij van Frans mogen gebruiken. Het boerderijtje van Frans is zowat 200 jaar oud en zeer mooi onderhouden. Tussendoor nam ik het volgende portret van hem. Gewoon een mijmermoment aan tafel met natuurlijk vensterlicht en de 50mm.
Merci Frans voor de tijd en de moeite en deze foto krijg je nog van me.
De foto’s van de communicanten komen pas op de blog na de vieringen, nog enkele weekjes geduld dus Happy

Comments

Beste wensen

Soms komt het weer als geroepen wanneer je nog dat wenskaartje moet maken!
Prettige feesten iedereen!

Tot volgend jaar Happy

Comments

Langs West-Vlaamsche wegen...

Kom je veel verweerde façades tegen...

In één rit op de terugweg van een begrafenis kwam ik enkele karaktervolle huizekes tegen.

Vond ze wel een reeksje waard.
Comments

Meest gefotografeerde personage in ons landje?

Zou het kunnen dat Manneken Pis het meest gefotografeerde personage is? Ik had anders wel die indruk. Let op de verbeten blikken bij het vastleggen van een manneken dat heus niet zal weglopen Winking.


Comments

wuivend vlas

Deze foto zal misschien niet veel mensen iets zeggen. Voor mij is het eerder het gevoel dat ik heb bij dit beeld die telt, mijn reeds jaren geleden overleden grootvader was werkzaam in het vlas. Dit vlasveld ligt dichtbij waar hun boerderij ooit stond, reeds een paar zomers bloeit hier in de voormiddag het vlas. Vandaag had ik de camera mee maar had de wind er een eigen idee over hoe de foto zou worden. De wiegende blauwe kopjes geven de windvlagen vorm. Ongelofelijk hoe in deze wuivende warboel de bijen ongestoord van bloem tot bloem kunnen navigeren.

Comments

Jeugdsentiment

Was gisteren op stap in de buurt van de rode berg in Heuvelland. Ik herinner mij vele zondagse bezoekjes met waterlolly's en frisco's. Plots kwamen we voorbij een verlaten zwembad waar ik als kind dus ook nog heb gezwommen. Nou dat is daar dus ook te prooi gevallen aan de tand des tijd en vandalisme. Ongeloofelijk hoe iets zo kan verkommeren zonder dat er nog iemand naar omkijkt. De locatie is nochtans niet mis, veel natuur in de buurt. Het deed mij een beetje denken aan Dadipark waar ik ook al een paar keer gaan neuzen ben. Normaal zouden daar in april de renovatiewerken beginnen. Een paar extra beelden van het zwembad vind je hier.


Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.