etc

Nepal in pictures

Ooit las ik het reisverslag van Jef Geeraerts over zijn trektocht doorheen de Himalaya met een sherpa. Een paar jaar later bij het zien van het reisverhaal van Michael Palin door de Himalaya, met in het bijzonder de trektocht naar het Annapurnamassief, groeide bij mij de wens om daar ook ooit naar toe te trekken. De Annapurna ligt in een door de Nepalese regering afgebakende regio genaamd de Annapurna Conservation Area. In de jaren negentig en de eerste jaren van het nieuwe millenium waren sporadisch berichten van Maoïstische rebellen die de regio onveilig maakten. Nu enkele jaren later is de regio tot rust gekomen. Met een groep van 8 mensen ondernamen we de 13 dagen durende trektocht naar het Annapurna Base Camp waar je omringd wordt door 9 bergen waarvan de hoogste maar liefst 8091 meter. De wandeling voert je door bergdorpjes, regenwoud met bloeiende rhododendrons, woeste bergflanken met donderende lawines (maar liefst een 6-tal, waarvan één op ons pad). De regio kende veel sneeuwval en regen voor de tijd van het jaar en we mochten onszelf gelukkig prijzen dat we bij de laatste klim om 4 uur in de ochtend bij min 10 werden beloond met een prachtige stralende ochtendzon die op het massief scheen! De dagen erna was dit niet het geval en daar ben ik de goden dankbaar voor! Mijn gedraai aan de gebedsrollen in Kathmandu zal dan toch niet voor niks zijn geweest. Verder is er ook nog geraft geweest, een moessonregenwandeling in de jungle van Chitwan. We hebben veel gelachen met het gerochel van de Nepalezen, hun ware kamikazerijstijl met bijhorend getoeter en met de minieme hygiëne in de keuken (één voor één is ons het lachen vergaan en is de spijsvertering zwaar op de proef gesteld Happy )
Dank u wel Luc & Hilde, Marc & Amor, Emanuelle, Linda en Marilyn. Jullie waren leuk gezelschap en samen met de gidsen en sherpa’s en dragers droegen jullie bij tot een reis die ik niet snel zal vergeten!

Namaste vrienden! Begeleid met een lichte buiging met de 2 handen in bidhouding tegen elkaar.


Comments

Meer dan plaatjes

U bent op de fotoblog terechtgekomen van freelance fotograaf en grafisch ontwerper Kristof Pattyn uit Roeselare. De blog bevat nieuwe werkjes, softwaretips (appleminded), belichtingstips, reisverslagjes en foto's

Kijk zeker ook eens op de site om per categorie wat voorbeelden van foto's te bekijken

Voor nog meer foto's kan u ook kijken bij de flickrpagina hier onderaan.

Welkom op de vernieuwde site van Grafiek & Foto Kristof Pattyn

Grafiek en Foto Kristof Pattyn biedt u fotografie en grafisch ontwerper op freelancebasis.

Kijk gerust eens rond op de site en ontdek of ik voor u iets kan betekenen. Bij de INFO pagina vindt u alle gegevens om mij te bereiken. Alvast bedankt voor uw bezoek!

contact form icon
www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Kristof.pattyn. Make your own badge here.